Olde Riekerink geeft eerste zege geen vervolg bij Galatasaray

Galatasaray heeft zonder inbreng van Wesley Sneijder en Ryan Donk vrijdagavond met 1-1 gelijkgespeeld tegen Bursaspor. De ploeg van trainer Jan Olde Riekerink liet in de slotfase na het duel over de streep te trekken.

Na 35 minuten kwam Bursaspor in het eigen Bursa Atatürk Stadion op voorsprong door een doelpunt van Tomas Sivok. De Turkse nummer tien speelde met voormalig Eredivisie-spelers Tomás Necid (PEC Zwolle) en Miroslav Stoch (FC Twente) in de basis, aan de kant van Galatasaray zat Ryan Donk negentig minuten op de reservebank. Wesley Sneijder ontbrak vanwege een blessure.

Vijf minuten na de hervatting was het Olcan Adin die Olde Riekerink liet juichen. De dertigjarige Turk frommelde de bal binnen, nadat Lukas Podolski de bal uit een vrije trap had teruggekopt. Yasin Öztekin kreeg in de slotfase de uitgelezen mogelijkheid om de Turkse recordkampioen de winst te bezorgen, maar zijn inzet ging net naast, terwijl hij de bal ook had kunnen afgeven aan Podolski. Dat kreeg hij ook nog even nadrukkelijk te horen van de Duitser, die later zelf ook nog een kans kreeg. Aan de andere kant werd ook Bursaspor nog gevaarlijk in de slotminuut.

Er vielen echter geen doelpunten meer, waardoor Olde Riekerink zijn derde gelijkspel in zes competitiewedstrijden als trainer van Galatasaray kon bijschrijven. De 53-jarige Nederlander begon op 16 maart aan zijn eerste klus als hoofdtrainer en boekte sindsdien slechts één overwinning bij de regerende Turkse kampioen. Gala blijft door de remise in Bursa steken op de zesde plaats in de Süper Lig.