Eto'o en Donk dragen bij aan rampspoed Olde Riekerink

Reacties

Jan Olde Riekerink wacht nog altijd op zijn eerste zege als Galatasaray-trainer. Ook in het uitduel met Antalyaspor zag de coach het fout gaan voor zijn ploeg. Samuel Eto'o maakte met twee doelpunten en een assist het verschil: 4-2.

Eto'o en Donk dragen bij aan rampspoed Olde Riekerink

Eto'o is het hele seizoen al goed op dreef bij Antalyaspor en toonde tegen Galatasaray opnieuw aan dat hij het voetballen nog niet verleerd is. Achttien minuten voor tijd was hij de aangever bij de belangrijke 3-2 van Emrah Bassan, nadat hij zelf ook al twee keer had toegeslagen. Overigens mocht Galatasaray zich over de tweede goal van Eto'o beklagen, aangezien hij de bal leek te toucheren met zijn hand voordat hij raak kopte.

Galatasaray toonde tot twee keer toe veerkracht na een tegengoal. Met een schot uit een lastige hoek was Lukas Podolski vlak voor rust verantwoordelijk voor de 1-1 en invaller Umut Bulut tikte in de 64ste minuut de 2-2 binnen. Na de derde tegengoal bleef een comeback uit, mede doordat Ryan Donk op dat moment al van het veld gestuurd was. De Nederlandse verdedigende middenvelder kwam vijf minuten na de tweede gelijkmaker van Galatasaray met een hoog geheven been in en kon vertrekken. In de slotminuut gooide Ridvan Simsek het duel definitief in het slot: 4-2.

Door de nederlaag blijft interim-coach Olde Riekerink, die in vier duels twee keer gelijkspeelde en net zo vaak verloor, met Galatasaray kwakkelen in de competitie. De Turkse topclub is uitgesloten van deelname aan Europees voetbal volgend seizoen, maar als het zich niet plaatst, dan wordt die straf een jaar doorgeschoven. Wesley Sneijder ontbrak bij Galatasaray, dat een negatief clubrecord vestigde door voor het zevende competitieduel op rij zonder zege te blijven.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.