Bernardo Silva eerste zomeraankoop van Manchester City

Reacties

Manchester City heeft de transfer van Bernardo Silva afgerond. AS Monaco beurt volgens de BBC vijftig miljoen euro voor de technisch begaafde smaakmaker. Dat bedrag kan volgens L'Equipe middels bonussen oplopen naar zeventig miljoen.

Bernardo Silva eerste zomeraankoop van Manchester City

Bernardo Silva (22) is daarmee een van de duurste City-aankopen aller tijden. Kevin De Bruyne (74 miljoen euro), Raheem Sterling (62,5 miljoen euro) en John Stones (55 miljoen euro) gingen hem voor. De Portugese vleugelspeler heeft voor vijf jaar getekend bij de nummer drie van de Premier League.

Ook Manchester United had Bernardo Silva op de korrel, maar City toonde zich het slagvaardigst in de strijd om de speler die het afgelopen seizoen met acht goals en negen assists bijdroeg aan de landstitel van Monaco. Hij speelde drie seizoenen voor de Monegasken, die hem in 2014 voor vijftien miljoen overnamen van Benfica.

'Dit voelt geweldig', vertelt Bernardo Silva op de website van zijn nieuwe werkgever. 'Ik speel nu voor een van de beste teams en beste trainers ter wereld, als hij niet de beste is. Natuurlijk zeg je geen nee als je de kans krijgt om te worden getraind door Guardiola. Het is geweldig dat ik de kans krijg met hem te werken.'

Het zou zomaar kunnen dat Bernardo Silva niet de enige speler is die deze zomer van Monaco naar City verhuist. Engelse media melden dat The Citizens ook gecharmeerd zijn van Fabinho en Benjamin Mendy. Donderdag nam manager Pep Guardiola nog afscheid van vier spelers.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.