Bergwijn en magische Nouri schenken Oranje Onder-19 zege

Reacties

Nederland Onder-19 is het EK begonnen met een overwinning. Steven Bergwijn loodste Oranje met twee treffers door de Kroatische storm (1-3), maar Abdelhak Nouri trok de meeste aandacht.

Bergwijn en magische Nouri schenken Oranje Onder-19 zege

Het was een Bergkamp-momentje van de jonge Ajacied (19), zo halverwege de eerste helft. Met een magistrale draaibeweging zette de middenvelder Sam Lammers vrij voor de Kroatische keeper, die na een sterke openingsfase van Oranje voor de tweede keer moest vissen. Met een krachtige kopbal had Bergwijn op aangeven van Lammers al voor de openingstreffer gezorgd.

Waar er geen vuiltje aan de lucht leek voor de oppermachtige ploeg van bondscoach Aron Winter, hielpen Yanick van Osch en Deyovaisio Zeefuik de Kroaten weer in het zadel. Van Osch liet een onschuldig schot van Josip Brekalo door zijn handschoenen glippen (ruststand 1-2) en Zeefuik liep vlak na de pauze tegen zijn tweede gele kaart aan.

De Kroaten drongen met een man meer flink aan in het laatste halfuur, maar echt grote kansen leverde dat niet op in het Donaustadion van Ulm. Naarmate er meer ruimte ontstond, kon de pijlsnelle Bergwijn uit een van de gevaarlijke tegenstoten de eerste zege op de EK-eindronde veiligstellen.

Oranje treft ook Engeland en Frankrijk nog in de poule. De eerste twee landen gaan door naar de halve finale.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.