PSV met zes spelers hofleverancier in selectie EK Onder-19

Reacties

KNVB-coach Aron Winter van Oranje Onder-19 heeft donderdag zijn selectie bekendgemaakt voor het EK dat maandag begint in Duitsland. Met liefst zes van de achttien spelers is PSV de hofleverancier.

PSV met zes spelers hofleverancier in selectie EK Onder-19

De Eindhovenaren worden vertegenwoordigd door Steven Bergwijn, Jurich Carolina, Laros Duarte, Sam Lammers, Yanick van Osch en Kenneth Paal. Ajax ziet met Gino Dekker, Carel Eiting, Deyovaisio Zeefuik en Abdelhak Nouri vier spelers vertrekken naar het eindtoernooi.

'Tot nu toe is er veel aandacht geweest voor de jongens die niet mee konden of mochten van hun club', aldus Winter. 'Dat ligt nu echt achter ons. Deze achttien jongens gaan het doen. Zij hebben de laatste weken laten zien dat zij het verdienen het Oranjeshirt te dragen op het EK. Het is een gretige, gedreven en hechte groep. Ik heb veel vertrouwen in deze gasten en in de staf.'

Oranje is in Groep B ingedeeld bij Kroatië, Engeland en Frankrijk. De toptwee van deze poule plaatst zich voor de halve finale. Op 12 juli staat de eerste wedstrijd op het programma voor de Nederlandse talenten, die het dan opnemen tegen Kroatië.

Selectie Oranje EK Onder-19:
Hidde ter Avest (FC Twente), Steven Bergwijn (PSV), Jurich Carolina (PSV), Gino Dekker (Ajax), Laros Duarte (PSV), Carel Eiting (Ajax), Dennis van der Heijden (ADO Den Haag), Sam Lammers (PSV), Julian Lelieveld (Vitesse), Abdelhak Nouri (Ajax), Yanick van Osch (PSV), Kenneth Paal (PSV), Maarten Paes (N.E.C.), Pablo Rosario (Almere City FC), Jari Schuurman (Willem II), Calvin Verdonk (PEC Zwolle), Michel Vlap (SC Heerenveen) en Deyovaisio Zeefuik (Ajax).

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.