Bergkamp vindt elders in Engeland onderdak

Roland Bergkamp (20) wordt door Brighton & Hove Albion tot 2 januari 2012 verhuurd aan Rochdale. De aanvaller maakte afgelopen zomer de overstap van Excelsior naar de club uit het Championship in Engeland, maar komt daar niet aan spelen toe.

Bergkamp vindt elders in Engeland onderdak

Na een goede voorbereiding moest Bergkamp het toch afleggen tegen een aantal andere aankopen van manager Gus Poyet, onder wie Schots international Craig Mackail-Smith. Hij kwam tot dusverre, ook door enkele blessures, nog niet in actie in het eerste elftal. Bij League One-club Rochdale krijgt hij nu de kans zich in the picture te spelen.

Bergkamp komt bij Rochdale in een elftal met verdediger Pim Balkestein (24), die op zijn beurt door Brentford tot 18 januari is verhuurd aan Rochdale. In Engeland hebben clubs de mogelijkheid buiten de transferwindows om spelers te huren op basis van de emergency loan-regel.

Rochdale speelde van 1969 tot 2010 op het vierde niveau in Engeland, maar promoveerde vorig jaar naar League One. Onder manager Steve Eyre staat de club daarin nu op een degradatieplaats. Bergkamp, wiens tijdelijke overgang donderdag werd rondgemaakt door zijn zaakwaarnemers van de VVCS, kan eventueel zaterdag al zijn debuut maken voor Rochdale in de uitwedstrijd tegen Preston North End. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's