Berghuis: 'Fijn de sfeer in een stadion weer te proeven'

Reacties

Watford-buitenspeler Steven Berghuis heeft ondanks de 3-1 nederlaag toch een goed gevoel overgehouden aan de uitwedstrijd tegen West Ham United. De aanvaller kwam woensdagavond voor het eerst sinds 17 oktober in actie in de Premier League.

Berghuis: 'Fijn de sfeer in een stadion weer te proeven'

Na een ijzersterk seizoen bij AZ ging de 24-jarige aanvaller vorige zomer voor zijn kans in de Engelse competitie. Zes miljoen betaalde Watford voor de flankspeler, maar dat bleek allerminst een garantie voor speeltijd bij de promovendus. Zes invalbeurten, daar moet Berghuis dusver genoegen mee nemen in de Premier League.

Vanwege de halve finale in het FA Cup-toernooi die komend weekend op het programma staat, gaf manager Quique Sánchez Flores veel reserves een kans op Upton Park. Berghuis, die in de winterstop aan Voetbal International liet weten open te staan voor verhuur, maakte in de 56ste minuut zijn opwachting en was even later belangrijk met een assist. 'Een assist is een assist, maar het was aan de goede afwerking van Sebastian Prödl te danken dat het een assist was', toont de Nederlander zich op de Watford-site bescheiden.

'Het was prettig om weer eens een stadion te zien en de sfeer te proeven. Hier kwam ik voor naar Engeland, daarom houd ik een goed gevoel over aan de wedstrijd. Voor ons als team is het natuurlijk een teleurstellende avond vanwege het resultaat.' Toch zat er volgens Berghuis meer in voor Watford, dat in 2016 in de competitie nog maar drie keer won. 'De goal gaf ons weer wat extra energie. Als de 3-2 snel was gevallen, was een gelijkspel mogelijk geweest.'

Het verval van Watford is niet zichtbaar in het FA Cup-toernooi. Na een overwinning op bezoek bij Arsenal wacht komende zondag in de halve finale een duel met Crystal Palace. Een plaats in de finale lonkt. De kans op speeltijd lijkt klein voor Berghuis, die met Nathan Aké en Nordin Amrabat gezelschap heeft van twee landgenoten op Vicarage Road.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.