Berg bezorgt Panathinaikos winst van Griekse beker

Panathinaikos heeft voor de negentiende keer in zijn clubhistorie beslag gelegd op de beker. De ploeg van trainer Yannis Anastasiou was in de finale te sterk voor PAOK Saloniki (3-1). Marcus Berg was de grote man aan de kant van Panathinaikos.

De 27-jarige spits uit Zweden, die in de Eredivisie actief was voor FC Groningen en PSV, nam drie doelpunten voor zijn rekening. Berg opende na een kwartier de score en verdubbelde de voorsprong vijf minuten na rust. In de 88ste minuut bepaalde hij de eindstand op 4-1. Aan de kant van Panathinaikos hadden ook David Mendes da Silva en Danijel Pranjic een basisplaats.

PAOK, waar trainer Huub Stevens eerder dit seizoen werd ontslagen, deed het in de bekerfinale zonder Nederlandse inbreng. Hedwiges Maduro ontbrak vanwege een achillespeesblessure, terwijl Danny Hoesen negentig minuten op de bank bleef. De Slowaak Miroslav Stoch (ex-FC Twente) speelde wel de hele wedstrijd, maar kon niet verhinderen dat Panathinaikos won.