Benzema krijgt opnieuw forse kritiek te verduren

Frankrijk kwam vrijdag tijdens de WK-kwalificatiewedstrijd in en tegen Georgië niet verder dan een gelijkspel (0-0) en na afloop kreeg weer Karim Benzema ervan langs. De spits staat al lang droog in het nationale team.

Benzema krijgt opnieuw forse kritiek te verduren

'We hebben een probleem', reageerde Noël Le Graet, de voorzitter van de Franse voetbalbond (FFF), na de wedstrijd. 'Het optreden van Benzema was teleurstellend, we verwachten veel meer van hem. Een basisspeler van Real Madrid kan niet zó slecht zijn. Hij gaat duidelijk door een moeilijke periode.'

'Ik weet wanneer ik goed was of niet. Vanavond was ik niet verschrikkelijk', was de reactie van Benzema zelf. 'Het is aan mij om het de volgende wedstrijd beter te doen. Wij moeten ons concentreren op de uitwedstrijd bij Wit-Rusland van dinsdagavond, daar moeten we drie punten veroveren.'

Misschien kan Benzema dan een einde maken aan zijn reeks wedstrijden zonder doelpunt in nationale team. Op 5 juni 2012 scoorde hij voor het laatst namens Franrkijk tijdens de vriendschappelijke interland tegen Estland. Tijdens die 4-0 zege was hij zelfs twee keer trefzeker.

Daarna volgden liefst vijftien duels zonder goals. In totaal staat hij nu al 1.213 minuten droog. In totaal speelde de 25-jarige spits sinds zijn debuut in 2007 zestig interlands, waarin hij vijftien keer scoorde.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen