Benteke bezorgt Liverpool zege op dapper Bournemouth

Reacties

Liverpool heeft ook de tweede Premier League-wedstrijd van dit seizoen met minimale cijfers gewonnen. Nadat vorige week een late treffer van Philippe Coutinho genoeg was om Stoke City te verslaan, was het nu de beurt aan Christian Benteke om uit te groeien tot matchwinner tegen het dappere AFC Bournemouth: 1-0.

Benteke bezorgt Liverpool zege op dapper Bournemouth

Benteke maakte zijn eerste thuiswedstrijd als speler van Liverpool tot een succes door in de 26ste minuut van dichtbij de bal binnen te werken uit een voorzet van Jordan Henderson. Aan de eerste officiële goal van de Belgische spits in dienst van The Reds zat echter een flinke buitenspellucht. Vlak voordat de van Aston Villa overgenomen aanvaller zijn voet tegen de bal zette, deed Coutinho daar ook een poging toe. De Braziliaan stond op het moment dat de voorzet werd gegeven achter de laatste man van Bournemouth.

De kampioen van het Championship ging na de 1-0 nederlaag op de eerste speeldag tegen Aston Villa daardoor opnieuw onderuit. Dat was extra zuur doordat een rake kopbal van Tommy Elphick in de openingsfase wél werd afgekeurd. De captain van The Cherries zou Liverpool-verdediger Dejan Lovren hebben geduwd voordat hij doelman Simon Mignolet passeerde, maar waarop scheidsrechter Craig Pawson dat besluit baseerde bleef een raadsel.

Het eerste Liverpool-doelpunt van Christian Benteke was na 26 minuten een feit.
Het eerste Liverpool-doelpunt van Christian Benteke was na 26 minuten een feit.

Desondanks maakte de ploeg van Eddie Howe duidelijk dat er voor zijn collega Brendan Rodgers nog veel werk aan de winkel is. Hoewel Liverpool deze zomer voor ruim honderd miljoen euro aan nieuwe spelers aantrok, was Bournemouth op zijn minst gelijkwaardig. In de tweede helft was vooral Matt Ritchie dichtbij een doelpunt. Het schot van de 25-jarige Schot belandde van ruim 25 meter via de hand van Mignolet tegen de paal.

Ook met miljoenenaankoop Roberto Firmino de laatste twintig minuten binnen de lijnen bracht Liverpool de voorsprong mede door een bal tegen de lat van Benteke niet in veilige haven, waardoor Bournemouth reden had om tot het laatste fluitsignaal te blijven aandringen. Tot een stunt op Anfield leidde dat niet, waardoor de thuisclub na twee duels net als Manchester City, Leicester City en Manchester United zes punten heeft. Bournemouth heeft evenals Sunderland nul punten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.