Benítez: 'Ik vertrek niet voor einde van huidige seizoen'

Rafael Benítez is geenszins van plan Chelsea voor het einde van dit seizoen te verlaten. Die geruchten ontstonden nadat de manager zelf zijn vertrek had aangekondigd, maar hij maakt er hoogstpersoonlijk korte metten mee.

Benítez: 'Ik vertrek niet voor einde van huidige seizoen'

Benítez liet na afloop van het FA Cup-duel bij Middlesbrough (0-2) weten Chelsea aan het einde van het seizoen te verlaten. Gevolg was dat er gespeculeerd werd over een eerder vertrek, misschien zelfs al dit weekeinde voor de wedstrijd tegen Manchester United in hetzelfde bekertoernooi.

Zover komt het dus niet, als het aan Benítez (foto) zelf ligt. De Spaanse manager is niet bang voor een ontslag door zijn uitstekende band met clubeigenaar Roman Abramovich. 'Hij en de anderen weten wat we proberen te doen. Maar de resultaten zijn wisselvallig en ook de spelers zijn niet blij met de huidige situatie', laat hij weten aan BBC.

'Als we de spelers steunen wordt het makkelijker voor hen wedstrijden te winnen', vervolgt de Spanjaard. 'Als ik aan het einde van het seizoen vertrek, mag iedereen kritiek uiten', deelt Benítez een sneer uit aan de fans, die ook woensdag tegen Middlesbrough hun onvrede over het spel lieten blijken.

'We wonnen woensdag met 2-0 en nog klonken er spreekkoren van de tribunes. Ik denk niet dat het team daar enig profijt van heeft.'

Mede door zijn verleden bij Liverpool en de rivaliteit met zijn vermaarde voorganger José Mourinho kon Benítez nimmer rekenen op groot enthousiasme. Volgens de Spanjaard mag de clubleiding zich dat ook aanrekenen. 'Chelsea heeft me de titel interim-manager gegeven, wat een enorme fout is. Ik ben de manager.'

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen