Bellingham werd verrast door besluit van oude liefde Birmingham City

Reacties

Jude Bellingham maakt sinds afgelopen zomer furore bij Real Madrid, maar stond drie jaar geleden nog onder contract bij Birmingham City. De club waar hij de jeugdopleiding doorliep kwam met een bijzonder gebaar richting Bellingham na zijn vertrek naar Borussia Dortmund.

Bellingham werd verrast door besluit van oude liefde Birmingham City
© Pro Shots
In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Bellingham ging in de zomer van 2020 voor 25 miljoen euro van Birmingham City naar Dortmund. Hij had toen 44 officiële wedstrijden voor de Championship-club afgewerkt. De middenvelder doorliep van 2010 tot 2019 de jeugdopleiding in Birmingham.

Tot verbazing van Bellingham besloot Birmingham City toen al om 'zijn' rugnummer 22 niet meer aan een andere speler te zullen geven. Nog altijd is dat nummer in Birmingham behouden aan de huidige ster van Real Madrid en Engeland.

'Ik hoorde over dat besluit een dag voordat het wereldkundig werd gemaakt', aldus Bellingham in gesprek met France Football. 'Tijdens een afscheidsdiner werd mij verteld dat niemand het rugnummer zal gaan dragen totdat ik ooit terugkeer.'

'Ik had zoiets van: "Echt waar?" Ik had een goed seizoen gedraaid, maar het was ook niet uitzonderlijk. Ik dacht nog: moeten we dit wel doen? Ik voelde me een beetje opgelaten', aldus Bellingham, die stelt dat de transfersom van Dortmund voor Birmingham wel heel belangrijk was. 'Dat geld heeft ervoor gezorgd dat Birmingham overeind bleef.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.