Belgisch foutje: opstelling al zo goed als bekend

Reacties

De Belgische bond heeft zich door een klein foutje de boosheid van bondscoach Roberto Martínez op de hals gehaald. De Spaanse coach van De Rode Duivels was in de veronderstelling dat hij besloten kon trainen zondag, maar moest lijdzaam toezien hoe de pers wél gewoon aanwezig mocht zijn.

Belgisch foutje: opstelling al zo goed als bekend

De bond had immers verzuimd aan te kondigen dat het om een besloten training ging. Zo zag het journaille, dat door de bond gevraagd werd geen gegevens naar buiten te brengen, dat Martínez zonder Jordan Lukaku en Divock Origi trainde. Die twee werden in de beoogde basiself vervangen door Thomas Vermaelen en Romelu Lukaku. Jan Vertonghen zal daardoor van het centrum weer naar linksback doorschuiven.

België verloor donderdag bij het debuut van Martínez nog kansloos van Spanje: 0-2. Dinsdag start op en tegen Cyprus de WK-kwalificatiecampagne. De opvolger van Marc Wilmots moet ook het Belgische volk voor zich zien te winnen. Middels een fluitconcert lieten de fans immers weten niet bepaald blij te zijn met het spel tegen de Spanjaarden.

Toby Alderweireld, die tegen Cyprus samen met Vermaelen het centrale duo achterin zal vormen, snapt die uiting van ongenoegen wel. 'Zo'n fluitconcert is spijtig, maar hoort nu eenmaal bij het voetbal', aldus de verdediger van Tottenham Hotspur in de Belgische pers. 'Na de vroegtijdige uitschakeling op het EK in de kwartfinale tegen Wales en de bijhorende teleurstelling, hoopten vele supporters op een positieve start onder de nieuwe bondscoach. Maar dat liep niet als gehoopt, dus het fluitconcert was wel logisch.'

'Maar de fans moeten ook begrijpen dat het zonder hun steun veel moeilijker wordt', vervolgt de 27-jarige ex-Ajacied. 'De lastige wedstrijd tegen Spanje was niet het gevolg van een gebrek aan mentaliteit zoals ik her en der gelezen en gehoord heb. De Spanjaarden monopoliseerden de bal zoals weinig andere landen dat kunnen en we kwamen altijd een stapje te laat. Ik geef toe dat dat niet zo hoort, maar het gaf wel de verkeerde indruk dat we ons niet helemaal inzetten. Terwijl iedereen zich volledig heeft gegeven.'

In de strijd om een WK-ticket neemt België het ook nog op tegen Bosnië-Herzegovina, Griekenland, Estland, Cyprus en Gibraltar. De Rode Duivels jagen op hun derde optreden op rij op een eindtoernooi. Martínez vertelde eerder vandaag al zijn ambities niet onder stoelen of banken te steken.

Opstelling van de Belgen tegen Spanje
Courtois; Meunier, Alderweireld, Vertonghen, J. Lukaku; Nainggolan, Witsel; Carrasco, De Bruyne, Hazard; Origi.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.