Open sollicitatie Emanuelson, Cruijff-straat in Catalonië

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Open sollicitatie Emanuelson, Cruijff-straat in Catalonië

'Iedereen weet natuurlijk dat er voor mij in Nederland maar één club telt, maar ik voel me niet te hoog om voor Utrecht, Vitesse of AZ te spelen.'
• Eredivisie-clubs hoeven niet bang te zijn dat ze een blauwtje lopen bij Urby Emanuelson, die zonder contract zit na zijn periode bij Hellas Verona. De ex-Ajacied en zeventienvoudig international zoekt naar een nieuwe uitdaging. (FOX Sports)

'Ik wens hem veel geluk met het winnen van de Gouden Bal bij Nice.'
• Auw, Jamie Carragher haalt nog maar eens uit naar Mario Balotelli. Eerder noemde de oud-verdediger van Liverpool Super Mario zelfs transfervrij te duur. De Italiaan, die Liverpool verruilde voor Olympique Nice, reageerde door Carragher de award te geven voor 'best hater'. Het lijkt niet meer goed te komen tussen de twee…

• Staat een bezoek aan het Catalaanse dorpje Vallfogona op de planning? Dan mag een wandeling door de Carrera Johan Cruijff, oftewel de Johan Cruijff-straat niet, niet ontbreken. Het gaat om een straat zonder huizen, maar wel met een gebouw waarin de dorpsbewoners de wedstrijden van Barça bekijken.

• Deze Brazilianen wilden Neymar wel érg graag omhelzen tijdens een training in aanloop naar het WK-kwalificatieduel met Colombia, met een tuimelpartij tot gevolg.

'Toen Ajax op zoek moest naar een nieuwe keeper, hebben wij wel even gedacht dat ze zouden informeren. Gelukkig is dat uitgebleven.'
FC Groningen-directeur Hans Nijland vreesde even dat de hoofdstedelingen na het vertrek van Jasper Cillessen bij ex-Ajacied Sergio Padt aan zouden kloppen. 'Maar dat is gelukkig uitgebleven', zei een opgeluchte Nijland in gesprek met Groningen TV nadat de sluitpost van de Groningers zijn krabbel onder een nieuw contract zette.

• Spennymoor Town FC-goalie Daniel Lowson bewees zijn ploeg zaterdag een goede dienst. Met dit fraaie doelpunt met een trap uit zijn eigen doelgebied (!) droeg hij namelijk bij aan de 3-5 uitzege in het FA Cup-duel met Radcliffe Borough FC.

'Ik zou alleen nadenken over een vertrek als Diego Simeone naar een club als Paris Saint-Germain vertrekt.'
Antoine Griezmann denkt niet aan een vertrek bij Atlético Madrid, zolang de Argentijnse hoofdcoach Los Rojiblancos trouw blijft. (Telefoot)

Sergio Díaz liet dit weekeinde een juweel van een doelpunt aantekenen tijdens een duel van de beloften van Real Madrid met Amorebieta. Beckham-esque!

'Joe Hart is een absolute prof. Zijn inzet is voortreffelijk. Hij geeft altijd alles, hij neemt nooit ook maar één seconde rust. Joe is net een robot, hij heeft alles om te slagen in de Serie A.'
• Manchester City-doelman Willy Caballero bewierookt zijn voormalige concurrent Joe Hart, die door City dit seizoen is verhuurd aan Torino.

• Het is vandaag 4 september. Een bijzondere dag in de interlandhistorie, aangezien Oranje precies zeventien jaar geleden met 5-5 (!) gelijkspeelde tegen België. Patrick Kluivert liet destijds een hattrick aantekenen.

• Over Oranje gesproken: twee jaar geleden op deze dag begon het tweede tijdperk-Guus Hiddink met een 2-0 nederlaag bij Italië. Sindsdien loopt het niet heel soepel bij het vlaggenschip van het Nederlandse voetbal.

Jürgen Klopp heeft geen hoge pet op van de Primera División, de Europese successen van de Spaanse clubs ten spijt. 'Barcelona kan makkelijk vijftig procent van zijn wedstrijden winnen met het B-team. Er zijn duels waarin Lionel Messi 4,3 kilometer loopt en toch vijf keer scoort. Dat soort wedstrijden is een hersteltraining', analyseert Klopp in The Daily Mail. 'In Engeland is dat ondenkbaar.'

Jamie Vardy prefereerde afgelopen zomer een langer verblijf bij Leicester City boven een dienstverband bij Arsenal. De spits hakte tijdens lange dagen van verveling op het EK de knoop door, zo onthult hij in gesprek met ESPN. 'Ik zat dagelijks uren op mijn hotelkamer en ik had niets te doen. Dan heb je alle tijd om goed na te denken. Uiteindelijk waren mijn hoofd en hart het erover eens dat ik moest blijven.'

Klaas-Jan Huntelaar heeft tegenwoordig vrij tijdens interlandweekeindes…

• Niet iedereen is een liefhebber van wedstrijden met gepensioneerde sterren. De vedettes van toen dragen overtollige kilo's met zich mee, zijn kalend of kunnen er helemaal niets meer van. Wel levert menig 'legends-duel' mooie momenten op, zoals zaterdag tijdens Arsenal Legends - AC Milan Legends. Paolo Di Canio en Nigel Winterburn kregen zogenaamd mot.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.