Belg Labylle speelt liever in Eredivisie dan in de Serie A

Van de Jupiler League naar de Serie A. Het zou zomaar kunnen voor Leroy Labylle (22) van MVV Maastricht. Hij staat in de serieuze belangstelling van middenmoter Chievo Verona, maar zijn voorkeur gaat uit naar een mooie Eredivisieclub.

Belg Labylle speelt liever in Eredivisie dan in de Serie A

Een scout van de Italiaanse club zag de linksback anderhalve week geleden in actie tijdens het uitduel met FC Volendam (2-1 verlies). 'Ik weet dat ze voor me op de tribune zaten, maar ik heb verder nog geen contact gehad met Chievo', zegt Labylle, die mogelijk een enorme overgang wacht van de sombere Geusselt naar Stadio Marc'Antonio Bentegodi in Verona (capaciteit 42.000 toeschouwers).

De Belg, die ook inzetbaar is als middenvelder, speelt sinds anderhalf jaar voor MVV. In eigen land gold hij als een groot talent, maar bij RC Genk en Standard Luik wist hij niet door te breken. Dit seizoen heeft hij met zijn goede spel de aandacht gewekt van een reeks clubs. De interesse van FC Utrecht is al langer bekend. Die huidige nummer vijf van de Eredivisie ziet in Labylle een geschikt alternatief voor Dave Bulthuis, die in de zomer mogelijk vertrekt.

'Ik ben één keer op gesprek geweest in Utrecht, maar er is nog geen akkoord en ik heb ook nog nergens getekend’, vervolgt Labylle, die nog één jaar vastligt in De Geusselt. Een eventuele overstap naar Italië geniet niet zijn voorkeur. 'Volgend jaar zou ik graag in de Eredivisie spelen. Voor mijn ontwikkeling lijkt me dat de beste oplossing. Maar voorlopig ben ik niet bezig met een transfer. Eerst met MVV presteren in de play-offs, dan de rest.'

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen