B-elftal van Chelsea nipt langs Bolton, City wint ruim

Chelsea is er in eigen huis in geslaagd om zich te plaatsen voor de volgende ronde van de League Cup. Met een veredeld B-elftal werd Bolton Wanderers met 2-1 verslagen. Manchester City liet er op zijn beurt geen gras over groeien. De ploeg van Manuel Pellegrini won met 7-0 van Sheffield Wednesday.

Chelsea - Bolton Wanderers 2-1
Chelsea-Manager José Mourinho gunde zijn sterspelers rust en hield spelers als Diego Costa, Cesc Fabregas en John Terry zelfs buiten de wedstrijdselectie.

Daardoor kreeg Nathan Aké de kans zich vanaf de eerste minuut te manifesteren als basisspeler. Ook Kurt Zouma mocht starten en hij beloonde het vertrouwen van zijn manager met een doelpunt in de 25ste minuut. Een slordige vijf minuten later was het Matthew Mills die de stand echter alweer gelijk trok, waarmee beide ploegen ook gingen rusten.

Chelsea-manager José Mourinho zag het duel met Bolton Wanderers als een kans om zijn gebruikelijke basisspelers rust te geven.

De Braziliaan Oscar zorgde er vrij kort na de onderbreking voor dat de Londenaren er met de overwinning vandoor gingen. Met een afstandsschot bepaalde hij de eindstand op 2-1. Aké (foto boven) werd in blessuretijd nog een publiekswissel gegund toen hij door Mourinho naar de kant werd gehaald voor Nemanja Matic.

Manchester City - Sheffield Wednesday 7-0
Frank Lampard toonde opnieuw zijn waarde als huurling voor Manchester City door de thuisploeg na rust op het goede spoor te zetten met de openingstreffer. En goed voorbeeld doet volgen, zo bleek in het duel met Sheffield Wednesday. Achtereenvolgens Edin Dzeko, Jésus Navas, Yaya Touré, opnieuw Dzeko en Pozo tilden de stand naar 6-0.

De bezoekers liepen na een uur spelen nog tegen een rode kaart aan in de persoon van Kamil Zayatte, terwijl Royston Drenthe de gehele wedstrijd op de bank werd gehouden in Manchester. Glenn Loovens maakte geen deel uit van de wedstrijdselectie van Sheffield, dat in blessuretijd ook nog tegen de zevende tegentreffer aanliep. Oudgediende Lampard bepaalde de eindstand met zijn tweede treffer van de avond op 7-0.

Tottenham Hotspur – Nottingham Forest 3-1
Michel Vorm startte woensdagavond voor het eerst sinds zijn overstap naar Tottenham Hotspur in de basis. De debuterende doelman moest na ruim een uur spelen zijn eerste tegendoelpunt in Londense dienst slikken. Jorge Grant verschalkte de vijftienvoudig international op aangeven van Lars Veldwijk en zette de bezoekers daarmee op een 0-1 voorsprong.

Ryan Mason (midden) tekende in de 72ste minuut voor de gelijkmaker voor de Spurs.

Tottenham had in totaal 72 minuten nodig om tot scoren te komen. Via Ryan Mason (juichend op bovenstaande foto), Roberto Soldado en Harry Kane stelde de ploeg van manager Mauricio Pochettino de zege alsnog veilig: 3-1.

Crystal Palace – Newcastle United 2-2 (2-3 n.v.)
Alan Pardew stond als manager van Newcastle United onder druk, na drie gelijke spelen en twee verliespartijen in de eerste vijf competitieduels. Woensdagavond boekte de ploeg de eerste overwinning van het seizoen ten koste van Crystal Palace. Basisklant Daryl Janmaat bleek ongelukkig als veroorzaker van een strafschop en werd mede daardoor in de rust gewisseld. Dankzij twee doelpunten van Emmanuel Rivière leken de bezoekers af te stevenen op een overwinning, tot Sullay Kaikai in extremis met de 2-2 voor een verlenging zorgde. Daarin kroonde Paul Dummett zich tot matchwinner. Met een snoekduik in de 112e minuut voorkwam hij een strafschoppenserie: 2-3.