Bekritiseerde Vloet per direct weg bij Sparta

Reacties

Wiljan Vloet vertrekt met onmiddellijke ingang bij Sparta Rotterdam. Het tot 2016 doorlopende contract van de algemeen directeur is in goed overleg ontbonden. Financieel manager Manfred Laros zal zijn taken voorlopig waarnemen.

Bekritiseerde Vloet per direct weg bij Sparta

Het afscheid van Vloet komt niet onverwacht. De Brabander lag al tijden flink onder vuur en raakte onlangs al de portefeuille technische zaken kwijt aan Leo Beenhakker. Vanwege de onrust rondom zijn persoon en onderhandelingen over het beëindigen van zijn contract was Vloet zondag niet aanwezig op Het Kasteel, waar Sparta een 1-0 nederlaag leed tegen Jong FC Twente.

Vloet werd in 2011 aangesteld bij Sparta met als belangrijkste taak de club zo snel mogelijk terug te brengen naar de Eredivisie. In die missie slaagde Vloet niet, hoewel De Kasteelheren vorig seizoen promotie op het nippertje misliepen in de play-offs tegen Roda JC. Momenteel staat Sparta negende in de Jupiler League, waardoor het slechtste seizoen uit de historie dreigt voor de traditieclub.

Volgens voorzitter Willem Bröcker kan Vloet Het Kasteel echter met opgeheven hoofd verlaten. 'Wiljan heeft zich de afgelopen drie jaar met ongelofelijk veel inzet, kennis en passie ingezet voor Sparta in een heel moelijke periode. Er is veel gerealiseerd op diverse terreinen. De financiële continuïteit van Sparta Rotterdam heeft altijd centraal gestaan in de beleidskeuzes. Er is uiteraard teleurstelling over het niet realiseren van onze sportieve ambities bij het eerste elftal. Dat wordt door iedereen gevoeld, ook bij Wiljan', aldus Bröcker op de clubsite.

Sparta degradeerde in 2010 naar de Jupiler League en eindigde sindsdien als negende, tweede en derde. Sinds die degradatie versleet de club al zes (!) trainers: Jan Everse, Jos van Eck, Michel Vonk, Arjan van der Laan, Henk ten Cate en Adrie Bogers. Na Ajax, Feyenoord en PSV is Sparta nog altijd de club met de meeste Eredivisie-seizoenen (51) achter de naam.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.