Vloet voelt zich niet gedegradeerd: 'Dit is gewoon het beste'

Reacties

Wiljan Vloet schikt zich bij Sparta Rotterdam in zijn nieuwe rol. Het houdt in dat hij de portefeuille technische zaken kwijtraakt aan Leo Beenhakker en alleen nog maar algemeen directeur is bij de club uit Rotterdam-West.

Vloet voelt zich niet gedegradeerd: 'Dit is gewoon het beste'

Vloet laat in een reactie aan Voetbal International weten dat hij zich niet opzijgeschoven voelt door Sparta. 'Ik snap dat het op die manier overkomt, maar zo is het niet', aldus de directeur. 'We moesten op dit moment gewoon iets doen. Het was zo ontzettend onrustig geworden rond de club en het eerste elftal, dat we iemand nodig hadden die zich volledig op technische zaken kan focussen. Dat gaat Leo nu op zich nemen. Het is natuurlijk geweldig dat we iemand met zijn staat van dienst in huis hebben.'

Beenhakker, die ook tot de raad van commissarissen van Sparta behoort, heeft het technisch directeurschap tot het einde van het seizoen onder zijn hoede. Dat betekent dat hij ook de samenstelling van de selectie voor volgend seizoen voor zijn rekening neemt. Die taak nam Vloet de afgelopen jaren op zich, maar het aankoopbeleid van de 51-jarige Brabander kreeg veel kritiek te verduren.

Sparta beraadt zich erover om na dit seizoen een permanente technisch directeur aan te stellen. 'De algemene en technische zaken zijn eigenlijk niet te combineren', legt Vloet uit. 'Ik was elke dag van zeven uur 's ochtends tot elf uur 's avonds in de weer. Ik deed de E-pupillen er bij wijze van spreken nog bij en dat werkt niet, helemaal niet als er zoveel onrust is. Ik ga me nu volledig op algemene en financiële zaken richten. We hopen dat het door deze wijziging beter met Sparta zal gaan.' Na de 4-2 nederlaag tegen Jong Ajax van zondag is Sparta naar de negende plaats gezakt. Daarmee dreigt een historisch zwak seizoen voor de Kasteelclub. (Reon Boeringa)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.