Bekerwinst Konyaspor slecht nieuws voor Advocaat

Reacties

Konyaspor heeft woensdag de Turkse beker gewonnen door Istanbul Basaksehir na strafschoppen te verslaan. Het Fenerbahçe van trainer Dick Advocaat kan een direct ticket voor de groepsfase voor de Europa League daardoor vergeten.

Bekerwinst Konyaspor slecht nieuws voor Advocaat

Eigenlijk was er buiten het veld meer spektakel te beleven dan op het veld. De fans van beide clubs kregen het met elkaar aan de stok en moesten door een leger aan stewards en politie uit elkaar worden gehouden. Na negentig minuten was er nog niet gescoord in de wedstrijd en dus kwam er een verlenging, maar ook daar schoten beide teams niet raak. In de penaltyserie miste Basaksehir de tweede en derde strafschop. Konyaspor benutte ze alle vier.

Omdat Istanbul Basaksehir al zeker is van de tweede plaats en dus een ticket voor de voorronde van de Champions League, was het ticket voor deelname aan de groepsfase van de Europa League bij bekerwinst doorgeschoven. Normaal gesproken gaan de nummers drie en vier allebei naar de voorronde van de Europa League. Fenerbahçe en Galatasaray strijden om de derde plaats, maar Konyaspor gaat er nu met het directe startbewijs vandoor. De twee topclubs zijn veroordeeld tot de voorrondes van de Europa League, alleen is nog de vraag in welke voorronde moet worden begonnen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.