Sneijder meldt zich met Europees ticket op zak bij Oranje

Reacties

Wesley Sneijder heeft met een assist en een overwinning afscheid genomen van Galatasaray, dat daardoor met Fenerbahçe in de race race blijft verwikkeld om de derde plaats in Turkije maar al wel zeker is een voorronde-ticket voor de Europa League. De 128-voudig international kan zich nu richten op Oranje.

Sneijder meldt zich met Europees ticket op zak bij Oranje

Sneijder deed maandagavond een uur mee bij Galatasaray, totdat trainer Igor Tudor hem tot zijn frustratie naar de kant haalde. De 32-jarige spelmaker had een aandeel in de openingstreffer van Bruma, die knap wegdraaide na te zijn aangespeeld door zijn Nederlandse ploeggenoot en de bal vanaf de rand van de zestien in de hoek plaatste.

Met vijftien assists sluit Sneijder het seizoen daarmee zeer waarschijnlijk af als assistkoning van de Turkse Süper Lig. Besiktas-buitenspeler Ricardo Quaresma (dertien) zou hem tijdens de laatste speelronde nog kunnen passeren. Sneijder komt dan zelf niet meer in actie, hij meldt zich dinsdag met toestemming van de club bij het Nederlands elftal.

Dat is enigszins opmerkelijk te noemen, omdat Galatasaray nog in de race is voor de derde plaats. Hoewel topscorer Vágner Love zijn productie met twee treffers opschroefde naar 23 goals, ging Alanyaspor in eigen huis onderuit tegen Sneijder en consorten: 2-3. Na de openingsgoal van Bruma scoorde ook Sinan Gümüs voor rust nog twee keer.

Daardoor staat Galatasaray met nog één speelronde te gaan vierde met evenveel punten als nummer drie Fenerbahçe. De ploeg van Dick Advocaat bezet de derde plaats door een beter onderling resultaat. Als nummer twee Istanbul Basaksehir woensdag de beker wint, geeft die plek rechtstreeks toegang tot de Europa League. Omdat het gat met nummer vijf Antalyaspor zes punten bedraagt, gaat Galatasaray sowieso Europa in.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.