Bekerfinale op de tocht voor Kongolo door hamstringblessure

Reacties

De hamstringblessure die Terence Kongolo zondag heeft opgelopen in het competitieduel met Vitesse blijkt ernstig te zijn. De 22-jarige verdediger van Feyenoord staat minstens vier tot zes weken aan de kant.

Bekerfinale op de tocht voor Kongolo door hamstringblessure

Onduidelijk is daardoor of Kongolo op 24 april met de ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst kan aantreden in De Kuip voor de KNVB-bekerfinale tegen FC Utrecht. Voor die tijd staan nog competitieduels met De Graafschap, Excelsior, FC Twente, FC Groningen en Heracles Almelo op het programma.

Het is zelfs niet helemaal uitgesloten dat het seizoen voor de linkspoot al voorbij is. Als zijn herstel iets langer vergt dan de genoemde zes weken, staan ook de laatste twee wedstrijden in de Eredivisie tegen Willem II en NEC op de tocht. Het zou een tegenvaller zijn voor de Rotterdammers, die ook nog strijden om de derde plaats.

Want Kongolo was tot nu toe een vaste waarde in de defensie van Feyenoord. Alleen het competitieduel met NEC (3-1 verlies) ging aan de drievoudig international voorbij door een schorsing. Zondag ging het echter mis voor de verdediger, toen hij na 57 minuten naar de kant moest nadat hij verkeerd terecht was gekomen bij een tackle.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.