Beelden Sport1: Ibrahimovic nadert PSG-jubileum

Reacties

In samenwerking met Sport1 brengt VI.nl regelmatig beelden van de Europese topcompetities. Bekijk ditmaal hoe Paris Saint-Germain van Lorient won dankzij drie doelpunten van Zlatan Ibrahimovic.

Beelden Sport1: Ibrahimovic nadert PSG-jubileum

Ibrahimovic was de laatste weken vooral in het nieuws vanwege enkele omstreden acties. Zo kreeg hij een dubieuze rode kaart van scheidsrechter Björn Kuipers in de thuiswedstrijd tegen Chelsea en hangt hem een schorsing van de Franse bond boven het hoofd naar aanleiding van zijn beledigende uitspraken aan het adres van de Franse competitie, die 'een club als PSG niet waard zou zijn'.

Vrijdagavond sprak de 33-jarige Zweed weer eens met zijn voeten. Dankzij zijn hattrick tegen Lorient (3-1) veroverde PSG niet alleen de koppositie, maar is de ex-Ajacied zelf ook nog maar één doelpunt verwijderd van zijn honderdste in Franse dienst. Daarmee heeft hij de twee meest trefzekere spelers in de PSG-historie in het vizier: Dominique Rocheteau (100) en Pauleta (110).

PSG is de club waarvoor Ibrahimovic inmiddels verreweg het meest heeft gescoord in zijn rijke loopbaan. In het shirt van Internazionale kwam hij tot 66 treffers, namens AC Milan maakte hij er tien minder. In Amsterdam was de Zweedse klasbak goed voor 47 goals. De drieklapper tegen Lorient was dan ook alweer de zevende van Ibrahimovic sinds hij in 2012 neerstreek in Parijs.

Paris Saint-Germain - Lorient

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.