Beelden Ligue 1: panklare assist Tete helpt Lyon aan zege op Metz

Het wil maar niet draaien bij OGC Nice dit seizoen. Vrijdagavond ging de equipe van Wesley Sneijder kansloos ten onder bij Paris Saint-Germain. Kenny Tete was zondag belangrijk bij de zege van Olympique Lyon.

Olympique Lyon - FC Metz 2-0
Na de hattrick van Memphis Depay afgelopen weekend tegen Troyes was het nu de beurt aan Nabil Fekir om uit te blinken. De 24-jarige Frans international was twee keer trefzeker. Bij één van de doelpunten leverde Tete de assist.

Lille - Olympique Marseille 0-1
Anwar El Ghazi speelde de volledige negentig minuten tijdens het thuisduel met Olympique Marseille, dat dankzij een vroege treffer van Morgan Sanson werd gewonnen door de bezoekers. Lille blijft daardoor steken op slechts zes punten, waardoor de club uit Noord-Frankrijk de voorlaatste plaats bezet in de Ligue 1.

Paris Saint-Germain - OGC Nice 3-0
De afwezigheid van de geschorste Neymar deed de koploper allerminst pijn. Mede door twee goals van Edinson Cavani boekte PSG een regelmatige overwinning. Nice, waar Sneijder negentig minuten meedeed, heeft maar tien puntjes na elf duels.

Bordeaux - AS Monaco 0-2
Ook zonder topschutter Radamel Falcao kende AS Monaco weinig problemen met het stugge Bordeaux. In de tweede helft liepen de Monegasken via Keita Baldé en Thomas Lemar uit naar een 0-2 overwinning.