Beckenbauer vergroot druk: 'Guardiola is verantwoordelijk'

Reacties

Erevoorzitter Franz Beckenbauer heeft ervoor gezorgd dat Bayern München onder hoogspanning toewerkt naar de bekerfinale tegen Borussia Dortmund. Hij zette vraagtekens bij de keuze van trainer Pep Guardiola om Mario Mandzukic te passeren.

Beckenbauer vergroot druk: 'Guardiola is verantwoordelijk'

Beckenbauer (rechts op foto naast Guardiola) liet zich in het verleden al vaker negatief uit over de Spaanse oefenmeester. Toen bekend werd dat Mandzukic uit de selectie voor de bekerfinale van zaterdagavond (20.00 uur) gelaten werd, reageerde hij opnieuw verrast. 'Er moet wat gebeurd zijn, wat wij nog niet weten. Dat kan slechts de trainer vertellen. Hij is verantwoordelijk voor het elftal.'

'Het is mijn beslissing', gaf Guardiola eerder deze week slechts een korte verklaring voor het afserveren van Mandzukic, wat leidde tot veel speculatie. Behalve de Kroatische spits doet Bayern het ook zonder Bastian Schweinsteiger, die last heeft van een knieblessure. De middenvelder sluit later deze week waarschijnlijk wel gewoon aan bij de Duitse selectie. De achttienjarige Pierre-Emile Höjbjerg maakt aanspraak om de plaats van Schweinsteiger over te nemen.

Ontspanning
Waar Bayern al sinds het binnenhalen van de landstitel onder hoogspanning staat, leeft opponent Dortmund vol ontspanning toe naar de bekerfinale. Trainer Jürgen Klopp grapte op de vraag wat hij als uitslag verwachtte. 'Het zal in ieder geval niet gelijk worden.' Om daarna terug te komen op de uitspraak van Guardiola dat hij met slechts de titel geen genoegen nam. 'Een kampioenschap is meer dan voldoende. Laat je niets aanpraten.'

De afwezigheid van Schweinsteiger en Mandzukic ziet hij niet als een groot voordeel. 'Als je ziet dat de aanval bestaat uit Thomas Müller, Mario Götze en Arjen Robben. Poeh!', verzuchtte Klopp.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.