'Thiago kan WK met Spanje vergeten door knieblessure'

Reacties

De Spanjaard Thiago Alcántara moet het WK uit zijn hoofd zetten. De 23-jarige middenvelder van Bayern München heeft opnieuw te maken met een knieblessure - hij was op de weg terug van eenzelfde kwetsuur - en kan volgens Duitse en Spaanse media het WK vergeten.

'Thiago kan WK met Spanje vergeten door knieblessure'

Anderhalve maand geleden liep Thiago een gedeeltelijk gescheurde binnenband in zijn rechterknie op tijdens de thuiswedstrijd tegen 1899 Hoffenheim. Afgelopen zaterdag zat hij tegen VfB Stuttgart voor het eerst weer bij de wedstrijdselectie van Bayern, maar kwam nog niet in actie.

BILD meldt woensdagavond dat Bayern heeft bevestigd dat Thiago liefst elf weken aan de kant zou staan. Bayern meldt zelf nog niets.

Bondscoach Vicente del Bosque nam Thiago dinsdag ondanks zijn lichte klachten op in zijn dertigkoppige voorselectie, maar het overleven van de laatste schifing (de definitieve selectie van 23) lijkt nu uitgesloten.

De blessure betekent ook dat het slotstuk van Bayern, de bekerfinale van aanstaande zaterdag tegen Borussia Dortmund, aan hem voorbij gaat.

Hoewel een definitieve diagnose nog niet is gesteld, is de zoon van Mazinho – in 1994 wereldkampioen met Brazilië – niet voor het geluk geboren. Na het EK van 2012 wijst alles erop dat ook het WK 2014 geen optie is voor hem en dat hij in het eerste duel, als Oranje op 13 juni de tegenstander is, niet van de partij is.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.