Beckenbauer adviseert Schweinsteiger in München te blijven

Reacties

Bastian Schweinsteiger staat volgens diverse media nadrukkelijk in de belangstelling van Manchester United, maar Franz Beckenbauer vraagt zich af wat hij daar te zoeken heeft.

Beckenbauer adviseert Schweinsteiger in München te blijven

De erevoorzitter van Bayern München (links op de foto), die zich in het verleden trouwens lovend uitliet over Louis van Gaal, ziet een hereniging tussen de Duitse middenvelder en de Nederlandse manager in Manchester niet zitten. 'Ik adviseer hem niet naar Engeland te gaan. Deze uitdaging is niet wat hij nodig heeft op zijn leeftijd. Hij kan net zo goed hier blijven', zegt hij in gesprek met Sky Sports.

'Ik zou als ik hem was nog een of twee jaar in München blijven om hier op topniveau te spelen', vervolgt hij. 'En daarna, als hij nog wil, kan hij een stap terugdoen en misschien in de VS gaan voetballen. Als wereldkampioen zou hij de competitie daar van flink wat extra status voorzien.'

Schweinsteiger wordt deze zomer 31 jaar en verscheen mede door blessureleed afgelopen seizoen maar vijftien keer aan de aftrap in de Bundesliga. Overigens wel meestal als aanvoerder, bij de afwezigheid van Philipp Lahm. Schweinsteiger, die alle denkbare prijzen won met de Rekordmeister, speelde in mei zijn vijfhonderdste officiële duel voor de club.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.