Bayern-fans verkiezen Robben tot Speler van het Jaar

Reacties

Arjen Robben is door de fans van Bayern München opnieuw verkozen tot Speler van het jaar. De 31-jarige Oranje-international heeft daarmee die eretitel geprolongeerd. Robben eindige met 32,9 procent van de stemmen ruim voor Thomas Müller (20,1 procent) en doelman Manuel Neuer (18,5 procent).

Bayern-fans verkiezen Robben tot Speler van het Jaar

De momenteel van zijn kuitblessure herstellende Robben is blij met de toegezwaaide lof, die hem vorig seizoen ook al ten deel viel. 'Dit is een verrassing. Ik wil alle fans hierbij bedanken.'

Robben kwam dit seizoen tot dertig officiële wedstrijden en trof daarin negentien keer doel, terwijl hij acht keer een assist liet noteren. Lang leek hij ook op weg een gooi te doen naar de topscorerstitel in de Bundesliga, maar zijn blessure voorkwam dat. Daardoor ging Alexander Meier van Eintracht Frankfurt met die prijs aan de haal.

Met Bayern pakte Robben de Duitse titel. Terwijl hij in de slotfase van het seizoen moest toekijken, verloor de ploeg van coach Pep Guardiola in de halve finale van het Duitse bekertoernooi na strafschoppen van Borussia Dortmund en was in de halve finale van de Champions League latere winnaar Barcelona over twee duels te sterk.

Robben besluit op de clubwebsite met het vooruitkijken naar volgend seizoen. 'Dan gaan we weer aanvallen', zo luidt zijn strijdvaardige slotwoord.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.