Bayern wil doellijntechnologie: 'Arbiters beschermen'

Reacties

Bayern München wil dat doellijntechnologie zo snel mogelijk in gebruik wordt genomen in de Duitse Bundesliga. Tijdens een vergadering in maart was invoering voor de twee hoogste afdelingen van Duitland nog afgewezen, omdat vooral clubs uit de Tweede Bundesliga massaal tegenstemden vanwege de financiële consequenties.

Bayern wil doellijntechnologie: 'Arbiters beschermen'

Karl-Heinz Rummenigge vindt het echter niet te verkroppen dat scheidsrechters het in deze moderne tijden nog zonder technologische ondersteuning moeten doen. 'We moeten het voetbal en vooral de scheidsrechters in bescherming nemen. De mate waarin zij regelmatig publiekelijk aan de schandpaal worden genageld is onacceptabel', zegt de bestuursvoorzitter van Bayern.

Zaterdag was het opnieuw raak, toen Florian Meyer en zijn assistenten een vermeend doelpunt van Mats Hummels over het hoofd zagen. Bayern-verdediger Dante haalde de bal uit de doelmond (foto), op het moment dat die de doellijn net niet of – waarschijnlijker – net wel was gepasseerd. Vervolgens won Bayern in de verlenging met 2-0, mede door een goal van Arjen Robben.

De kans dat de Bundesliga op korte termijn met doellijntechnologie gaat werken lijkt groot, aangezien Reinhard Rauball, voorzitter van de Duitse voetbalbond (DFB), begin deze week al verkondigde dat hij het zou toejuichen als clubs uit de Bundesliga nogmaals zouden voorstellen doellijnbewaking in te voeren. In december valt de beslissing.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.