Bayern verreweg de snelste kampioen ooit in Duitsland

Reacties

Jupp Heynckes maakte vorig seizoen indruk door al op 6 april de landstitel binnen te halen met Bayern München, maar zijn opvolger Pep Guardiola gaat met dat Duitse record aan de haal. De Spaanse trainer kan zaterdag zelfs al zijn derde hoofdprijs pakken met Der Rekordmeister.

Bayern verreweg de snelste kampioen ooit in Duitsland

Nooit eerder was de Bundesliga op 6 april al beslist, maar Heynckes' prestatie wordt deze jaargang al verbeterd. Guardiola heeft daar zelfs vier kansen voor, aangezien er in vijftien dagen tijd vier speelronden worden afgewerkt in Duitsland. Om kampioen te worden heeft Bayern aan nog twee overwinningen voldoende.

Met nog negen wedstrijden te spelen bedraagt de voorsprong van Bayern op nummer twee Borussia Dortmund liefst 23 punten en Schalke 04 - dat derde staat - heeft 24 punten minder. Ook Bayer Leverkusen maakt in theorie nog kans op de landstitel, maar als Bayern zaterdagmiddag (aftrap 15.30 uur) wint bij nummer vijf FSV Mainz 05 vormen alleen Dortmund en Schalke nog een bedreiging.

Bij een zege van Bayern in Mainz en puntenverlies van zowel Dortmund als Schalke is het 24ste kampioenschap komend weekeinde al een feit. Die kans is echter niet groot, aangezien Dortmund op bezoek gaat bij nummer elf Hannover 96 en Schalke 04 thuis aantreedt tegen hekkensluiter Eintracht Braunschweig.

De kans is groter dat het feest in München dinsdag losbarst als Bayern opnieuw een uitwedstrijd speelt. Hertha BSC is dan de tegenstander. Bij winst in Mainz én Berlijn, is de landstitel een feit en kan Guardiola zich richten op de Champions League en de strijd om de DFB-Pokal. Daarin staat Bayern respectievelijk in de kwart- en halve finale, die beide in april worden afgewerkt.

Heynckes ging afgelopen zomer met pensioen na het winnen van de treble, maar zijn opvolger heeft ook al twee prijzen binnen. Bayern won deze jaargang al de Europese Super Cup en de Wereldbeker voor clubteams, alleen de strijd om de DFL-Supercup ging verloren. Bij zijn officiële debuut verloren Guardiola en zijn ploeg met 4-2 van Borussia Dortmund.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.