Bayern slaat toe in gevreesd stadion en heeft Dortmund te pakken

Bayern München heeft de ruime achterstand die het een paar weken geleden nog had op Borussia Dortmund goedgemaakt. De ploeg van Niko Kovac won zaterdagavond met overtuigende cijfers van Borussia Mönchengladbach en heeft nu evenveel punten als de koploper van de Bundesliga.

Borussia Mönchengladbach
1 - 5
Bayern München

De selectie van Bayern zal met enige angst naar het uitduel bij Gladbach hebben toegeleefd. Der Rekordmeister heeft het immers traditioneel moeilijk in uitwedstrijden in het Borussia-Park en verspeelde in geen enkel uitduel in de Bundesliga vaker punten dan bij Gladbach. De openingstreffer van Javi Martínez, al na één minuut, was dan ook zeer welkom. Martínez gaf bij een hoekschop een licht duwtje aan Nico Elvedi, die uitgleed en niet meer kon voorkomen dat Martínez van dichtbij raak kopte. De VAR keek nog even naar de beelden, maar zag geen reden om de goal af te keuren.

Tien minuten later stond het al 0-2, via een simpele treffer van Thomas Müller, en zo leek er geen wolkje aan de lucht te zijn voor Bayern. Gladbach weigerde echter om de handdoek in de ring te gooien en vond nog voor de rust de aansluitingstreffer. Thorgan Hazard vond met een slim passje Lars Stindl en hij maakte uit een lastige hoek zijn vijftigste Bundesliga-doelpunt. Bayern moest zo bij de les blijven en kwam ook voor de tweede helft geweldig uit de kleedkamer. Robert Lewandowski bracht de marge binnen twee minuten terug naar twee goals, door na een heerlijke pass van Thiago Alcántara de 1-3 binnen te schieten.

Deze voorsprong van Bayern, overigens nog altijd zonder Arjen Robben, kwam eigenlijk geen moment serieus in gevaar. Gladbach probeerde het wel, maar Bayern had de wedstrijd aardig onder controle en gaf nauwelijks kansen weg. Een kwartier voor tijd viel de beslissing: Lewandowski kreeg de bal er niet in, maar Serge Gnabry lette goed op en bracht alsnog de 1-4 op het scorebord. Dit betekende het 4000ste doelpunt van Bayern in de Bundesliga. De Zuid-Duitsers zijn de eerste ploeg die deze mijlpaal bereiken.

Bayern kwam in blessuretijd nog op 1-5, dankzij een benutte strafschop van Lewandowski, en zo werkte de ploeg van Kovac ook nog eens behoorlijk aan het doelsaldo. Bayern heeft na de zege van zaterdagavond evenveel punten als koploper Borussia Dortmund: BVB verloor vrijdagavond met 2-1 van FC Augsburg en heeft nu alleen nog maar een iets beter doelsaldo (+2) dan de regerend landskampioen. Dortmund speelt volgende week thuis tegen VfB Stuttgart, Bayern krijgt dan bezoek van VfL Wolfsburg. De titelstrijd ligt weer helemaal open.