Bayern officieus kampioen na nipte zege op Hertha

Hertha BSC heeft zijn huid in München duur verkocht maar werd uiteindelijk het volgende slachtoffer van de aanstaande kampioen Bayern (1-0).

Vier dagen na de wervelende show in de Champions League, met FC Porto als slachtoffer, kon Bayern München in de eigen Allianz Arena niet opnieuw voor spektakel zorgen. Tekenend genoeg kreeg het beoogde slachtoffer Hertha BSC in de persoon van Nico Schulz in de negende minuut een van de beste kansen van de eerste helft.

De aanvaller kreeg kort na rust zelfs een tweede grote mogelijkheid de score te openen. Oog in oog met Manuel Neuer moest hij zijn meerdere erkennen in de Bayern-doelman. Een Berlijnse voorsprong was ook in tegenspraak geweest met de verhoudingen.

Bayern heerste als vanouds maar ontbeerde de brille om de door Hertha BSC opgetrokken muur te slechten. Pas elf minuten voor het einde viel de bevrijdende treffer. Bastian Schweinsteiger schoot raak na knap voorbereidend werk van Mitchell Weiser.

Daardoor kan Bayern zich mogelijk zondag officieel voor de 25ste keer Duits kampioen noemen als de enige overgebleven concurrent VfL Wolfsburg tegen Borussia Mönchengladbach punten verspeelt. Dankzij het moeizame succes tegen Hertha BSC kan de Beierse formatie de titel al nauwelijks meer ontgaan aangezien het niet alleen een voorsprong heeft van vijftien punten maar ook een beduidend beter doelsaldo heeft ten opzichte van Wolfsburg (+64 tegen +32).

Voor Hertha, waar John Heitinga negentig minuten op de bank bleef, blijft het sidderen in de strijd om handhaving. De marge naar de gevreesde zestiende plaats is slechts zes punten.