Bayern moet titelfeest uitstellen door misstap tegen Gladbach

Reacties

Bayern München heeft nagelaten zich zaterdag al tot kampioen van Duitsland te kronen. Bij een zege op Borussia Mönchengladbach zou dat het geval geweest zijn, maar Bayern kwam zeer magertjes voor de dag in eigen stadion en kwam niet verder dan 1-1.

Bayern moet titelfeest uitstellen door misstap tegen Gladbach

Dat Bayern door het gelijkspel nog maar vijf punten voor staat op rivaal Borussia Dortmund zorgt niet voor paniek in München. Er zijn immers nog twee duels te spelen. Bovendien mikt de ploeg van de veelbesproken Pep Guardiola op nog veel meer. Op 21 mei is rivaal Dortmund in de bekerfinale de tegenstander, maar het vizier gaat nu eerst op de clash met Atlético Madrid in de halve finale van de Champions League. In Madrid werd met 1-0 verloren, waardoor de Duitsers dinsdag bij de return in München nog vol aan de bak moeten om de finale te bereiken.

Müller
Guardiola koos met die kraker in zijn achterhoofd ook voor om zijn basisopstelling flink door elkaar te husselen. Jérôme Boateng keerde na drie maanden afwezigheid (een liesblessure) terug in de startformatie en hield het 68 minuten vol. Manuel Neuer, Kingsley Coman en Juan Bernat waren de enige drie spelers die in Madrid ook aan de aftrap verschenen. De meeste aandacht ging uit naar Thomas Müller, die door Guardiola tegen Atlético vanwege tactische redenen uit de basiself werd gelaten.

Uitgerekend Müller opende al in de zesde minuut de score. Uit een corner van Mario Götze knikte hij van ver raak, al zijn twintigste competitietreffer van dit seizoen. Dat de bal in de verre hoek viel kwam ook omdat verdediger Serdar Tasci voor de neus van doelman Yann Sommer voor afleiding zorgde. Door de vroege voorsprong zat Bayern op rozen, maar de goal zorgde niet voor inspiratie. Gladbach kreeg diverse mogelijkheden om het kampioensfeestje te verpesten, maar een kopbal en een schot waren niet besteed aan André Hahn en Granit Xhaka. Halverwege de tweede helft kreeg Hahn het stadion wél stil toen hij de verdiende gelijkmaker hard en laag in de korte hoek binnenschoot (foto). Ondanks verwoede pogingen van Bayern – overigens met topscorer Robert Lewandowski negentig minuten op de bank – bleef het vervolgens bij 1-1.

Bayern München is toonaangevend in Duitsland, maar moet nog even wachten op de 26ste landstitel en de vierde op rij.
Bayern München is toonaangevend in Duitsland, maar moet nog even wachten op de 26ste landstitel en de vierde op rij.

Het magere spel van Bayern leidde zelfs tot lichte fluitconcertjes, waardoor ook het honderdste Bundesliga-duel van Guardiola op een teleurstelling uitdraaide. Gladbach, dat door de 3-1 thuiszege de enige ploeg is die in de Bundesliga dit seizoen niet van de Beierse voetbalmachine verloor, kan het puntje goed gebruiken in de strijd om de Europese plekken.

Guardiola
Door het gelijkspel zal de kritiek op Guardiola niet afnemen. Hij lag in Duitsland flink onder vuur vanwege zijn besluit Müller te passeren, maar kan in München dus nog altijd afscheid gaan nemen met de treble. Niet voor niets zei de na dit seizoen naar Manchester City vertrekkende tacticus voor het duel met Gladbach: 'Jullie hebben me woensdag gedood, maar ik ben nog niet dood, vrienden. Ik heb nog een kogel.' Dinsdag zal blijken of Bayern met losse flodders schiet of niet.

In de competitie krijgt Bayern op bezoek bij FC Ingolstadt 04 de volgende kans om kampioen te worden en anders zal dat op de laatste speeldag in eigen huis tegen de al gedegradeerde hekkensluiter Hannover 96 moeten gebeuren.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.