Bayern laat Kane ondanks blessure afreizen naar Engelse ploeg

Reacties

Harry Kane gaat zich toch melden bij de Engelse nationale ploeg. Bayern München heeft dat in een update over de enkelblessure van de topschutter laten weten.

Bayern laat Kane ondanks blessure afreizen naar Engelse ploeg
© Pro Shots
Darmstadt 98
Darmstadt 98
2 - 5
Bayern München
Bayern München

Kane raakte zaterdag tijdens het bezoek aan Darmstadt 98 geblesseerd aan zijn linkerenkel. De Engelse spits, die eerder tijdens de 2-5 zege zijn 31ste Bundesliga-goal maakte, kwam in botsing met de paal toen hij een rebound probeerde te benutten (zie de beelden onderaan). Daarbij bleef hij met zijn voet in het net haken.

Direct waren er zorgen rond de aanvaller. De afgelopen zomer van Tottenham Hotspur overgekomen spits is zijn gewicht immers goud waard voor Bayern. In 26 competitieduels scoorde hij al 31 keer, waarmee hij de meest trefzekere speler ooit is in zijn debuutseizoen in de Bundesliga.

Ook het ultieme record is nog in zicht. Dat staat op naam van een van de voorgangers van Kane. Robert Lewandowski maakte in het seizoen 2020/21 voor Bayern 41 doelpunten in de Bundesliga.

Hoewel de Duitsers niet letterlijk zeggen dat de blessure meevalt, lijkt dat wel het geval te zijn. Bayern benadrukt wel dat de medische staf van de Engelsen in nauw overleg met de Duitse club zal bepalen of Kane in actie kan komen in de oefeninterlands tegen Brazilië (zaterdag) en België (volgende week dinsdag).

Na de interlandperiode wacht Bayern direct een kraker. Op zaterdag 30 maart komt Borussia Dortmund op bezoek. Op 9 april wacht voor de ploeg van Thomas Tuchel het heenduel met Arsenal in de kwartfinale van de Champions League.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Bayern München
Meer over Bayern München
Meer H. Kane
Meer over H. Kane
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.