Bayern komt dankzij juweel Müller terug van achterstand

Thomas Müller heeft puntenverlies van Bayern München voorkomen. SV Darmstadt 98 leek lang op weg naar een stunt, maar met dank aan een dubbelslag van Müller pakte Bayern toch de volle buit: 3-1.

In de Allianz Arena troffen twee ploegen met totaal tegengestelde speelstijlen elkaar. Bayern moet het hebben van verzorgd positiespel, terwijl promovendus Darmstadt succesvol is met defensief voetbal, lange ballen en standaardsituaties. Ook in München toonde Darmstadt aan dat het daarmee tegenstanders het leven zuur kan maken.

De ploeg van trainer Dirk Schuster nam zelfs brutaal de leiding. In de 26ste minuut leverde de eerste serieuze uitbraak van de bezoekers direct succes op. Sandro Wagner troefde debutant Serdar Tasçi af in de lucht en kopte de openingstreffer binnen. Bayern drong voor rust wel aan, maar dat leverde geen succes op. Arturo Vidal en Douglas Costa troffen de lat, terwijl Arjen Robben een minuut voor de goal van Wagner een opgelegde kans om zeep hielp.

Sandro Wagner viert zijn doelpunt.

Na de hervatting keerde Bayern alsnog de wedstrijd om. Daar was Thomas Müller verantwoordelijk voor. In de 49ste minuut schoot hij fraai een voorzet van Rafinha binnen en in de 71ste minuut was hij opnieuw succesvol. Müller controleerde een pass van Vidal op zijn borst en verraste Darmstadt vervolgens door een omhaal te maken. Door deze wondergoal bleek het verzet van de promovendus definitief gebroken. Robert Lewandowski gooide met een intikker het duel in het slot: 3-1.

De dubbelslag van Müller bood coach Pep Guardiola de mogelijkheid om Robben tien minuten voor tijd naar de kant te halen en zo rust te gunnen richting het Champions League-duel met Juventus op dinsdag. Eerder had Franck Ribéry als invaller zijn rentree gemaakt, waardoor Bayern met een goed gevoel afreist naar Turijn. In de Bundesliga bedraagt de voorsprong op achtervolger Borussia Dortmund, dat een duel minder speelde, elf punten.