'Bayern is vrijwel rond met Dortmund-spits Lewandowski'

Hoewel alle partijen officieel de aanstaande transfer ontkennen, worden de geruchten steeds sterker dat Bayern München bij rivaal Borussia Dortmund spits Robert Lewandowski wil wegkapen.

'Bayern is vrijwel rond met Dortmund-spits Lewandowski'

Lewandowski heeft zijn naam gevestigd in de tweeënhalf jaar die hij bij Borussia Dortmund speelt. Aanstaand Bayern-trainer Josep Guardiola zou hem graag tot zijn beschikking willen hebben als hij begint aan zijn Duitse avontuur. De Poolse international heeft nog een contract tot medio 2014, maar wil de verbintenis nog niet verlengen.

'Ik ben in elk geval tot het einde van het seizoen bij Dortmund. Dat is het belangrijkst. Ik concentreer me alleen op Borussia', zei Lewandowski. Maar op de achtergrond is het spel schijnbaar wel aan de gang gekomen.

Volgens Spiegel Online zijn Bayern en Lewandowski er zo goed als uit. Alleen is het nog de vraag of er met Dortmund overeenstemming kan worden bereikt over een afkoopsom.

BVB wil mogelijk zelfs helemaal niet praten over een vertrek van Lewandowski. De regerend kampioen overweegt op de koop toe te nemen dat de Pool in 2014 transfervrij vertrekt. De inkomsten uit de Champions League dankzij de trefzekerheid van de spits bieden een weerstand voor de financiële verlokkingen uit Beieren.

Lewandowski's zaakwaarnemer onthoudt zich van commentaar op de speculaties. 'Dat hebben we de afgelopen maanden ook gedaan. Het is ons ook niet toegestaan iets te beslissen. Robert staat nog voor anderhalf jaar onder contract in Dortmund.'

Officieel mag een andere club pas een half jaar voor het aflopen van het contract een speler benaderen zonder toestemming van diens huidige werkgever. En misschien schuilt ook daarin de geheimzinnigheid.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen