Lewandowski wil contract bij Dortmund niet verlengen

Robert Lewandowski zal zijn in de zomer van 2014 aflopende contract bij Borussia Dortmund niet verlengen. Dat laat manager Hans-Joachim Watzke tegenover Kicker weten. Een transfer is echter nog niet op handen.

Lewandowski wil contract bij Dortmund niet verlengen

Wil Dortmund nog wat verdienen aan Lewandowski, dan zal het de Poolse spits na dit seizoen van de hand moeten doen om te voorkomen dat hij gratis de deur uitloopt. Watzke gaat echter nog niet uit van een overgang in de zomer en stelt zelfs dat Lewa zijn contract mogelijk uitdient.

'Dat moeten we nog beslissen. We zullen het uiteraard met hem bespreken, maar voorlopig ga ik nog niet uit van een transfer', aldus Watzke, die meent dat een extra seizoen mét Lewandowski in de spits lucratiever kan zijn dan een verkoop.

'Dat is een eenvoudige rekensom. Het kan economisch zinvoller zijn een goed seizoen te draaien met Lewandowski in de ploeg, dan een hoge afkoopsom voor hem te incasseren.' Noodzaak tot een verkoop is er volgens Watzke totaal niet, omdat het Dortmund financieel voor de wind gaat.

Tijdens de afgelopen zomer werd Lewandowski vanwege zijn productiviteit – hij scoorde in 108 officiële wedstrijden 53 keer voor Dortmund - al in verband gebracht met Bayern München en Manchester United. De Poolse goalgetter sloot een vertrek naar een van beide clubs destijds niet uit. Dortmund weigerde echter mee te werken aan een transfer.

Of de twee topclubs nu nog steeds geïnteresseerd zijn, is maar de vraag. Bayern haalde deze zomer Mario Mandzukic en Claudio Pizarro, terwijl United diep in de buidel tastte voor Robin van Persie.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's