'Bayern heeft zich in 2013 beloond voor het harde werken'

Lang de tijd om stil te staan bij de 3-1 thuiszege op Hamburger SV en de fraaie statistieken was er niet voor Bayern München. De ploeg van trainer Pep Guardiola stapte direct in het vliegtuig om naar Marokko af te reizen waar dinsdag in het kader van het WK voor clubteams alweer gespeeld moet worden.

'Bayern heeft zich in 2013 beloond voor het harde werken'

Toch was er reden genoeg voor een jubelstemming. Bayern besloot de eerste seizoenshelft, het duel uit de volgende speelronde bij VfB Stuttgart wordt op 29 januari afgewerkt, zonder nederlaag. Van de zestien optredens werden er liefst veertien gewonnen en maar twee gelijkgespeeld.

Met de achtste zege op rij zette de Champions League-winnaar van het vorige seizoen bovendien de ongeslagen reeks voort: al 41 competitieduels op rij verloor de Beierse grootmacht niet. De laatste verliespartij dateert van 28 oktober 2012 toen Bayer Leverkusen (ook nu de grootste rivaal) nota bene in München met 1-2 won. In het gehele kalenderjaar 2013 verloor Bayern niet meer in competitieverband.

Guardiola was blij met de fraaie statistieken en het herstel dat werd getoond na de midweekse nederlaag tegen Manchester City in de Champions League (2-3). 'Mijn felicitaties aan de hele club voor dit ongelofelijke jaar 2013.'

Kroon
Helemaal tevreden over het duel met HSV was de Spanjaard niet. 'In de tweede helft hadden we te veel balverlies. Volgens mij zaten de spelers al met hun hoofd in Marrakesh', doelde hij op het komende WK. 'Ik heb de spelers verteld dat ons nog veel werk wacht. Maar goed, de overwinning is mooi. Zeker na een Champions League-duel is het altijd zwaar. Nu vliegen we naar Marokko om de laatste titel van het jaar te pakken', hoopt ook Guardiola de kroon op dit kalenderjaar te zetten.

Aanvoerder Philipp Lahm is zeer verheugd met de goede prestaties. 'Hier hebben we al die jaren voor gewerkt. In 2013 hebben we onszelf daarvoor beloond. Maar we zijn er nog niet. Op het WK moeten we ons van onze beste kant tonen. En natuurlijk willen we ook in 2014 succes boeken.'

Kort na de overwinning op het HSV van Bert van Marwijk en Rafael van der Vaart werd bekend dat Bayern dinsdag in de halve finale van het WK het Chinese Guangzhou Evergrande FC van trainer Marcello Lippi zal treffen. De finale, die de Duitsers mogelijk gaan behalen, is de zaterdag daarop. Meest waarschijnlijke tegenstander is het Braziliaanse Atlético Mineiro.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen