Bayern heeft Ribéry en Rafinha op tijd terug voor herstart CL

Reacties

Een week vóór de eerste confrontatie met Shakhtar Donetsk in de achtste finale van de Champions League heeft Pep Guardiola Franck Ribéry en Rafinha weer begroet op het trainingsveld van Bayern München.

Bayern heeft Ribéry en Rafinha op tijd terug voor herstart CL

Het duo kwam na de winterstop nog niet in actie voor Der Rekordmeister, die in de eerste drie competitieduels met VfL Wolfsburg (1-4), Schalke 04 (1-1) en VfB Stuttgart (2-0) slechts vier punten pakte. Daarbij moest Guardiola op de posities van Rafinha en Ribéry improviseren.

Voor de vacature op de linkerspitspositie had Guardiola bij afwezigheid van Ribéry met Thomas Müller en Mario Götze nog twee volwaardige vervangers, maar om de absentie van Rafinha en de nog tot medio maart afwezige Philipp Lahm op te vangen moest de Spaanse tacticus een beroep doen op de relatief onervaren Sebastian Rode en Mitchell Weiser.

Met het oog op de naderende confrontaties met Hamburger SV (thuis), Shakhtar (uit) en SC Paderborn (uit) zal Guardiola de rentree van Ribéry en Rafinha daarom toejuichen. Maandag kreeg Bayern ook al te horen dat de schorsing van Jérôme Boateng met één duel is teruggebracht. Verder staan alleen Thiago Alcántara en Javi Martínez door blessures nog aan de kant.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.