Bayern heeft nu twee Ancelotti's in de dug-out

Reacties

Davide Ancelotti was al fitnesscoach bij Bayern München en is gepromoveerd naar de positie van assistent-trainer. De 27-jarige Italiaan moet als opvolger van Paul Clement zijn vader Carlo van adviezen voorzien in de dug-out van de Bundesliga-koploper.

Bayern heeft nu twee Ancelotti's in de dug-out

Het is geruisloos gebeurd. Zoals bijna alles in de omgeving van Carlo Ancelotti geruisloos lijkt te gebeuren. De Italiaan is een voetbalfluisteraar. Een vriendelijke oppas die als geen ander gedijt tussen voetbalvedetten. De meeste miljonairs eten uit zijn hand. Na het vertrek van assistent Paul Clement naar Swansea City heeft in alle stilte iets opmerkelijks plaatsgevonden. Op de trainersstoel van Bayern München voortaan niet één, maar twee Ancelotti's. De vervanger van Clement is immers de 27-jarige Davide Ancelotti, zoon van.

Tijdens het trainingskamp in Qatar stond hij regelmatig met een stopwatch om zijn nek op het veld. Davide werkt al enige jaren nauw samen met zijn vader. Bij Real Madrid en Paris Saint-Germain functioneerde hij als fi tnesscoach. Ook bij Bayern bewaakte hij de conditie van de selectie. Communiceren met de spelers doet hij volgens de door Uli Hoeness opgelegde interne regels in het Duits. Naar verluidt spreekt Davide de taal nu al veel beter dan zijn vader. De beslissing van Carlo Ancelotti zijn zoon door te schuiven heeft mede te maken met diens populariteit in de spelersgroep. Hij beheerst net als zijn vader de kunst een bepaald aangenaam klimaat te scheppen zonder autoriteit te verliezen.

Bayern München hervat de competitie volgende week bij SC Freiburg. Dan zal Davide Ancelotti voor het eerst naast zijn vader in de dug-out zitten. Een grote verandering. Normaal zat hij op de tribune, mede omdat hij daar een goed overzicht had en junior geldt als tactisch goed onderlegd. De spelers zeggen tevreden te zijn over hem, hoewel Davide jonger is dan spelers als Lahm, Robben en Ribéry. 'Hij is getalenteerd en kan alles zeer goed uitleggen', verklaarde spits Robert Lewandowski in Die Welt. Zelf voetballen deed de jongste Ancelotti niet op niveau. Hij heeft nog wel meegedaan in de jeugd van AC Milan, maar kwam er relatief snel achter dat hij te langzaam was. Als trainer kan hij mogelijk, met hulp van zijn vader, een stuk verder komen. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.