Swansea vindt opvolger Bradley bij Bayern München

Reacties

Paul Clement is de nieuwe manager van Swansea City. Hij is afkomstig van Bayern München, waar hij assistent-trainer was van Carlo Ancelotti. Hermann Gerland volgt Clement op bij Bayern.

Swansea vindt opvolger Bradley bij Bayern München

Clement volgt bij Swansea de ontslagen Bob Bradley op, die slechts 85 dagen in dienst was bij de club uit Wales. Hij had het stokje overgenomen van Francesco Guidolin, die geslachtofferd werd na een slechte seizoenstart.

'We hebben Paul ervaren als een professionele, loyale en bekwame trainer. We willen hem de kans om hoofdtrainer te worden in de Premier League niet ontnemen. We wensen hem het allerbeste voor de toekomst', aldus voorzitter Karl-Heinz Rummenigge van Bayern.

De 44-jarige Clement was eerder assistent-trainer bij Chelsea en Real Madrid. Hij stond vorig seizoen op eigen benen als manager van Derby County, maar werd daar ontslagen.

Swansea staat onderaan in de Premier League, met twaalf punten uit negentien duels. Het gat met de veilige zeventiende plaats bedraagt vier punten. Bij Swansea zijn met Mike van der Hoorn en Leroy Fer twee Nederlanders actief. Zij krijgen binnenkort mogelijk gezelschap van Luciano Narsingh.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.