Bayern en Robben geven HSV historisch pak slaag

Bayern München heeft Hamburger SV op de grootste competitienederlaag uit de clubhistorie getrakteerd: 8-0. Arjen Robben was tweemaal trefzeker in de honderdste editie van de Nord Süd-derby, waarin Rafael van der Vaart de rol van figurant vervulde.

Met vier punten uit de afgelopen drie wedstrijden kende Bayern een zwak begin van 2015. Het leidde tot voorzichtige kritiek aan het adres van Der Rekordmeister. Zou de titelstrijd in de Bundesliga dit seizoen dan toch nog spannend worden? Bayern gaf tegen HSV een luid en duidelijk antwoord. Bayern liet de rivaal alle hoeken van het veld zien en demonstreerde zijn enorme klasse. Het behalen van de 25ste landstitel is slechts een kwestie van tijd.

Thomas Müller opende in de 21ste minuut de score vanaf de penaltystip na een handsbal van Marcos. Mario Götze maakte er twee minuten later van dichtbij al 2-0 van, door de rebound te benutten na een schot van Müller. Arjen Robben verzorgde in de 36ste minuut het absolute hoogtepunt van de eerste helft. Hij sneed vanaf rechts naar binnen en knalde de bal met zijn linker vanaf twintig meter via de binnenkant van de paal in het doel.

David Alaba viert met Manuel Neuer het doelpunt van Mario Götze.

Anderhalve minuut na rust was het weer raak voor Robben. Met een schot in de korte hoek maakte hij zijn veertiende competitiegoal van dit seizoen. De Bedumer stevent daarmee af op een persoonlijk record, want hij maakte in een jaargang nooit meer dan zestien competitiegoals. De doelpunten van Robben vormden voor HSV de opmaat naar een ongekende afgang. Met een geplaatst schot maakte Müller in de 55ste minuut 5-0 en een minuut later tikte Robert Lewandowsi 6-0 binnen.

Record
Toen invaller Franck Ribéry in de 69ste minuut al 7-0 maakte, kwam het doemscenario van een nederlaag met dubbele cijfers ineens wel heel dichtbij voor HSV. Tot opluchting van de bezoekers nam Bayern in de laatste twintig minuten echter gas terug, waardoor dubbele cijfers, die zeker gehaald hadden kunnen worden, uitbleven. Een nieuw negatief clubrecord kwam er echter wel voor het tergend zwakke HSV, dankzij de 8-0 van Götze vlak voor tijd. Daardoor gaat het vorige record, 9-2 nederlagen tegen zowel Bayern als 1860 München, uit de boeken.

Bayern gaat met acht punten voorsprong op VfL Wolfsburg, dat dankzij vier goals van Bas Dost met 4-5 won van Bayer Leverkusen, aan kop. HSV staat twaalfde. Het gat met de degradatiezone bedraagt slechts drie punten.