Bayer Leverkusen blameert zich tegen tien man Lotte

Sportfreunde Lotte uit de Derde Bundesliga ontpopt zich tot een reuzendoder in de strijd om de DFB Pokal. Met tien man en na strafschoppen werd Bayer Leverkusen uitschakeld (2-2).

Kevin Volland zette Leverkusen tot twee keer toe op voorsprong, waarbij de 2-1 viel in de verlenging. Lotte speelde op dat moment met een man minder nadat invaller Tim Wendel 24 minuten na zijn entree al twee gele kaarten had geïncasseerd.

Maar Lotte, dat in de vorige ronde Werder Bremen verraste, sleepte er dankzij Kevin Freiburger nog een penaltyreeks uit. Daarin werd Leverkusen mede door missers van Volland en Julian Baumgartlinger op een nieuwe klap getrakteerd.

Die Werkself heeft immers na de 2-0 zege op Borussia Dortmund van 1 oktober niet meer gewonnen, met de 0-3 thuisnederlaag tegen 1899 Hoffenheim van zaterdag als dieptepunt tot de pijnlijke uitschakeling door Lotte.

Borussia Mönchengladbach – VfB Stuttgart 2-0
Na drie duels zonder zege heeft Borussia Mönchengladbach op Duitse bodem weer het zoet van de overwinning geproefd. VfB Stuttgart, de nummer vier van de Tweede Bundesliga, werd met 2-0 verslagen dankzij goals van Fabian Johnson en Lars Stindl met een plaats in de achtste finale als beloning.

Hallescher FC – Hamburger SV 0-4
Hallescher FC uit de Derde Bundesliga was een welkom slachtoffer voor Hamburger SV om de sportieve crisis even te vergeten. De pijnlijke 3-0 nederlaag tegen Eintracht Frankfurt werd in de strijd om de DFB Pokal gevolgd door een overwinning met duidelijke cijfers. Bobby Wood zette SV met twee treffers in de eerste helft op koers voor de eerste zege onder trainer Markus Gisdol. Die Rothosen, waar Nico-Jan Hoogma in beeld is als directeur, namen na rust meer afstand via goals van Pierre-Michel Lasogga en Luca Waldschmidt.