Blamerend einde aan bekeraspiraties Verbeek

Reacties

Voor VfL Bochum is er in de eerste ronde al een einde gekomen aan het DFB Pokal-avontuur. De ploeg van Gertjan Verbeek blameerde zich tegen FC Astoria Walldorf.

Blamerend einde aan bekeraspiraties Verbeek

'We hebben Walldorf verschillende keren bekeken en ook grondig geanalyseerd', vertelde Verbeek voor de wedstrijd tegen de vierdeklasser. Maar al het voorwerk bleek niet genoeg voor een overwinning en daarmee een plek in de tweede ronde. Sterker nog, de nummer drie van de Tweede Bundesliga werd uitgeschakeld.

In de zesde minuut was er de eerste waarschuwing van Nicolai Gross (1-0). Via Marco Stiepermann liet het antwoord van Bochum niet lang op zich wachten. Ook na de weergaloze 2-1 van Marcel Carl – hij schoot van 25 meter raak – kwam de repliek snel. Maar de 3-2 van Marcus Meyer in de eerste verlenging was de opmaat voor een sensationele uitschakeling van VfL Bochum. Invaller Steffen Straub deelde in de 107de minuut de genadeklap uit. De 4-3 van Kevin Stöger kwam te laat om een blamage te voorkomen.

Ook Werder Bremen maakte een onverwachte uitglijder. De club uit de Bundesliga ging met 2-1 ten onder Sportfreunde Lotte, dat in de Derde Bundesliga eind juli de reserves van Werder op een 3-0 nederlaag had getrakteerd. Matthias Rahn en André Dej maakten in de strijd om de DFB Pokal het verschil.

De andere uitslagen

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.