Bastia kondigt zware maatregelen aan tegen hooligans

Reacties

Bastia heeft zware maatregelen aangekondigd tegen de groep hooligans die de club al langere tijd in zijn ban heeft. Afgelopen weekend ging het nog mis tegen Olympique Lyon. Dat duel moest uiteindelijk zelfs gestaakt worden.

Bastia kondigt zware maatregelen aan tegen hooligans

Honderden Bastia-hooligans betraden tegen Lyon het veld en vielen spelers van de tegenstander aan. Zelfs stewards van de thuisploeg deden mee aan de rellen, tot afgrijzen van heel Frankrijk. Bastia heeft nu in een statement laten weten dat iedereen die het veld betreden heeft en wordt herkend op videobeelden het bij wet langst mogelijke stadionverbod krijgt. Bovendien gaat de oostkant van de tribune Jojo-Petrignani, waar de ongeregeldheden begonnen, dicht.

Bastia gaat bekijken hoe het dat deel van het stadion kan herinrichten. Daarnaast wordt de beveiliging in het stadion aangescherpt. 'De club en de overgrote meerderheid van de fans weigeren zich te laten gijzelen door een minderheid. We doen er alles aan om de waarden van de club en onze positie op het hoogste niveau te kunnen behouden', laat Bastia weten.

Tegen Lyon ging het niet voor de eerste keer dit seizoen mis met de fans van Bastia. Zo werd Olympique Nice-spits Mario Balotelli al eens racistisch bejegend door een deel van de aanhang. Dat leverde de club onder meer een boete op.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.