Bastia gestraft voor rellen tegen Olympique Lyon

Reacties

De tuchtcommissie van de Franse bond heeft SC Bastia gestraft voor de rellen rond het duel met Olympique Lyon. De hekkensluiter van de Ligue 1 moet nog twee duels op neutraal terrein en zonder publiek spelen. Bovendien is het duel met Lyon in een reglementaire nederlaag omgezet.

Bastia gestraft voor rellen tegen Olympique Lyon

De wedstrijd tegen Lyon moest halverwege worden stilgelegd nadat supporters tot twee keer toe de spelers hadden aangevallen. Memphis Depay stond dit duel in de basis en op de beelden is te zien hoe de Oranje-international de spelerstunnel in rent. Eerder betraden supporters al tijdens de warming-up het veld. Zelfs stewards van de thuisploeg deden mee aan de rellen, tot afgrijzen van heel Frankrijk.

Het duel begon door de ongeregeldheden met vertraging en werd uiteindelijk dus na de eerste helft gestaakt. De betrokken supporters kregen eerder al een stadionverbod voor het leven opgelegd.

Bastia speelde al een duel zonder fans en mag ook naar de laatste uitwedstrijden van dit seizoen geen publiek meenemen. Ook Bastia-directeur Anthony Agostini is voor vier maanden geschorst. Hij had een flinke woordenwisseling met Lyon-doelman Anthony Lopes en had daarmee een aandeel in de onrust.

Tegen Lyon ging het niet voor de eerste keer dit seizoen mis met de fans van Bastia. Zo werd Olympique Nice-spits Mario Balotelli al eens racistisch bejegend door een deel van de aanhang. Dat leverde de club onder meer een boete op.

Met nog drie duels op het programma staat Bastia onderaan de ranglijst in de Ligue 1. Aankomende zaterdag (17.00 uur) gaat de Franse laagvlieger op bezoek bij Paris Saint-Germain.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.