Basisrentree Sneijder draait uit op deceptie

Reacties

Wesley Sneijder heeft zijn rentree in de basis bij Galatasaray niet met een overwinning bekroond. Trabzonspor was met 2-0 te sterk.

Basisrentree Sneijder draait uit op deceptie

In tegenstelling tot Nigel de Jong en Garry Rodrigues begon Sneijder in de basis bij Galatasaray. De 32-jarige middenvelder kon de afgelopen twee wedstrijden niet starten door een beenblessure, die hem ook uit de voorselectie van Oranje hield. Bij zijn invalbeurt van vorige week tegen Gençlerbirligi werd hij met het oog op de interland tegen Bulgarije al in de gaten gehouden door bondscoach Danny Blind.

Sneijder liet zich in de openingsfase van de wedstrijd gelden met enkele doelpogingen, maar schoot niet raak. Dame N'Doye deed dat namens Trabzonspor wel, waardoor Galatasaray vanaf de 23ste minuut tegen een achterstand aankeek.

Na rust vergrootte Yusuf Yazici met de 2-0 de problemen voor de ploeg van trainer Igor Tudor, die in februari de ontslagen Jan Olde Riekerink opvolgde. Galatasaray kwam de achterstand niet te boven, ondanks een rode kaart voor Trabzonspor-speler Ugur Demirok en de hulp van invaller Rodrigues. Sneijder werd na een uur van het veld gehaald.

De rol van Cim Bom Bom in de titelstrijd is, mede door drie verliespartijen in februari, nog marginaler geworden. De club uit Istanbul moet nu vooral zorgen dat het niet wordt ingehaald in de strijd om de plekken drie en vier, die recht geven op Europa League-voetbal. Trabzonspor (vijfde, 41 punten) is na de winst de belangrijkste achtervolger van Fenerbahçe (vierde, 44 punten) en Galatasaray (derde, 46 punten).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.