Blind houdt vast aan Sneijder: 'Nog steeds erg goed'

Reacties

Wesley Sneijder is voorlopig nog verzekerd van een plek bij het Nederlands elftal. Bondscoach Danny Blind nam de Galatasaray-middenvelder in eerste instantie niet op in zijn voorselectie, maar de routinier zit wel bij de definitieve keuzelijst.

Blind houdt vast aan Sneijder: 'Nog steeds erg goed'

'Sneijder is heel belangrijk voor de groep', oordeelde Blind op zijn persconferentie in aanloop naar de duels met Bulgarije (WK-kwalificatie) en Italië (vriendschappelijk). 'Dat draagt hij ook uit en hij heeft zijn waarde steeds bewezen.' De 32-jarige Sneijder was de afgelopen tijd niet fit, maar viel bij het competitieduel met Genclerbirligi twintig minuten voor tijd in. Met de Nederlander in de ploeg maakte Galatasaray in de laatste minuut nog de winnende treffer. 'Ook in die twintig minuten was hij weer van waarde', vond Blind.

'Bij Wesley en ook bij Arjen (Robben, red.) trek ik het wat breder. Hun rol is essentieel. In het veld, maar ook buiten het veld. Als een speler alleen buiten het veld nog belangrijk is, ga ik hem niet meer selecteren. Maar voorlopig is Wesley nog steeds van grote waarde, hij speelt erg goed', benadrukte de bondscoach.

Blind sloot overigens niet uit dat een aantal spelers afhaakt na het WK-kwalificatieduel met Bulgarije (25 maart). 'Daar hebben we geen afspraken over gemaakt, maar ik houd er wel rekening mee. Arjen heeft daar gezien zijn leeftijd en zijn laatste interlands wel zijn ideeën over en voor Stefan de Vrij zou het ook kunnen, met het oog op zijn knie (De Vrij viel afgelopen maandag geblesseerd uit bij het Serie A-duel met Torino, red.). Ik heb niet voor niets 25 spelers geselecteerd.'

Stand Groep A
Frankrijk 4-10 (7-2)
Nederland 4-7 (8-4)
Zweden 4-7 (6-3)
Bulgarije 4-6 (6-10)
Wit-Rusland 4-2 (2-6)
Luxemburg 4-1 (5-9)
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.