Galatasaray in extremis naar eerste zege sinds januari

Galatasaray heeft maandag voor het eerst sinds januari weer een competitiewedstrijd gewonnen. Zonder Wesley Sneijder en Nigel de Jong was de Turkse topclub met 2-3 te sterk bij Antalyaspor nadat Eren Derdiyok in de 96ste minuut de winnende maakte.

Sneijder en De Jong zaten niet in de selectie van trainer Igor Tudor, die enkele weken geleden de ontslagen Jan Olde Riekerink opvolgde bij Galatasaray. Beide oud-Ajacieden waren niet fit genoeg voor het treffen met Antalyaspor, de nummer vijf van Turkije. Ook Lukas Podolski was niet meegereisd naar Antalya.

Het gemis van dat trio liet zich in de beginfase niet zien bij Galatasaray, dat na 35 minuten nog op rozen zat. Bruma trof na 24 minuten doel na een één twee met Josué en Derdiyok vergrootte de marge tien minuten daarna met een fraai afstandsschot: 0-2. Antalyaspor gaf echter niet op en deed vlak voor rust nog iets terug: 1-2.

Die aansluitingstreffer in de 44ste minuut bleek een gevoelige tik, want na 53 minuten stond het weer gelijk nadat Deniz Kadah doel trof. Galatasaray kreeg onder anderen via Bruma nog kansen op de winnende, maar het leek de bezoekers niet gegund. Galatasaray eindigde het duel zelfs met tien man nadat Bruma zijn tweede gele kaart ontving, maar met een man minder dwong de club uit Istanbul alsnog een zege af. In de laatste minuut van de in totaal zes minuten blessuretijd zorgde Derdiyok voor de bevrijdende treffer: 2-3.

Door de eerste zege sinds 28 januari neemt Galatasaray de derde plek op de ranglijst weer over van Fenerbahçe, dat twee punten minder heeft (41). De ploeg van trainer Dick Advocaat won zondag met 1-0 van Osmanlispor, mede dankzij een assist van Jeremain Lens.