Bartomeu wint presidentsverkiezingen Barcelona

Reacties

Josep Maria Bartomeu is voor de komende zes jaar gekozen als voorzitter van Barcelona. Bartomeu stond sinds januari 2014 al aan het roer bij de Catalanen.

Bartomeu wint presidentsverkiezingen Barcelona

Bartomeu volgde destijds Sandro Rosell op, die sneuvelde vanwege dubieuze betalingen bij de transfer van Neymar. Begin dit jaar schreef hij presidentsverkiezingen uit, zaterdag werd hij door de socio's met een grote meerderheid gekozen als preses voor de komende ambtstermijn van zes jaar.

De club meldt dat Bartomeu met 25.823 stemmen (een kleine 55 procent) heeft gewonnen. Zijn uitdager Joan Laporta ontving 15.615 stemmen (33 procent van het totaal), waaronder die van Johan Cruijff. De outsiders Agustí Bededito (3.386) en Toni Freixa (1.750) konden geen potten breken tijdens de verkiezingen.

Met een opkomst van 47.720 was de animo voor deze verkiezing groot. Alleen in 2010 en 2003 kwamen er meer socio's opdagen. Onder bewind van Bartomeu, de 46ste president van de club, ging het de club afgelopen seizoen voor de wind. Met het gouden trio Messi, Suarez en Neymar (ook wel MSN) won Barcelona de treble.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.