Barthez vlucht na knokpartij met supporter

FC Nantes vreest dat Fabien Barthez is vertrokken bij de degradatiekandidaat. De 35-jarige doelman ontvluchtte de stad nadat hij zaterdag had gevochten met een supporter.

Barthez vlucht na knokpartij met supporter

Na de 2-0 thuisnederlaag tegen Stade Rennes wilde Bartez per auto op weg naar huis. Maar bij het Stade La Beaujoire versperden vijf dronken fans hem de weg. Ze schopten en sloegen tegen de auto en probeerden een portier open te rukken. De doelman stapte uit de auto en ging met een van de supporters op de vuist, totdat enkele beveiligingsmedewerkers de vechtjassen uit elkaar haalden.

Zondag verliet Barthez zijn huis in Nantes. De club, hekkensluiter in de Ligue 1, weet niet of de voormalig Europees en wereldkampioen nog terugkeert. 'Fabien verkeert in een shocktoestand', verklaarde voorzitter Rudi Roussillon. 'Hij is diep geraakt door deze aanval. Hij acteert dit niet. Hij kan niet doen alsof.'

Het is niet voor het eerst dat Barthez in het nieuws komt sinds hij in december bij Nantes belandde. Hij kwam al snel tot botsing met de coach en vertrok vorige maand voortijdig uit het stadion nadat hij had geblunderd.

Nantes dreigt voor het eerst sinds 44 jaar te degraderen. Geen enkele club verbleef zo lang op het hoogste niveau in Frankrijk. Les Canaris moeten in de laatste vier duels een achterstand van acht punten op nummer zeventien Olympique Nice goedmaken.

Bekijk hier al onze video's